Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki predsjednik

Trump: Kina komplicira stvari sa Sjevernom Korejom

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
29.08.2018.
u 23:32

Vidjet ćemo što će se dogoditi (sa Sjevernom Korejom), ali morao sam djelovati na Kinu u vezi s trgovinom jer je to doista bilo nepravedno za našu zemlju, kaže Trump

Američki predsjednik Donald Trump optužio je Kinu da "komplicira stvari" u vezi sa sjevernokorejskim pitanjem dok pregovori Washingtona i Pjongjanga stoje na mjestu.

"Kina uvelike komplicira stvari kada je riječ o vezama sa Sjevernom Korejom", rekao je američki predsjednik, opetujući da ima "sjajan odnos" sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom s kojim se sredinom lipnja sastao u Singapuru.

"Dio problema sa Sjevernom Korejom povezan je s trgovinskim sporovima s Kinom", dodao je, potvrdivši spremnost da preispita narav trgovinskih veza Washingtona i Pekinga.

"Vidjet ćemo što će se dogoditi (sa Sjevernom Korejom), ali morao sam djelovati na Kinu u vezi s trgovinom jer je to doista bilo nepravedno za našu zemlju", upozorio je, izrazivši žaljenje što su njegovi prethodnici "zatvarali oči" pred tim problemom.

Pregovori o denuklearizaciji Sjeverne Koreje tjednima stoje na mjestu a otkazivanje putovanja američkog državnog tajnika Mikea Pompea u Sjevernu Koreju potvrdilo je taj zastoj.

"Amerika će biti spremna za razgovore kada bude jasno da je predsjednik Kim spreman ispuniti svoje obveze" o "potpunoj denuklearizaciji Sjeverne Koreje", rekao je u utorak Pompeo.

Ključne riječi

Komentara 1

I1
ing-12345
07:10 30.08.2018.

Bravo Trump. Potrebno je uništiti Kinu koja je diktatorska nedemokratska komunistička zemlja sa doživotnim predsjednikom. A pri tom uništenju treba pomesti iz politike EU liberalne fašiste koji podržavaju trgovinu i suradnju sa takvom Kinom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije