Naslovnica Vijesti Svijet

Trump: Kina komplicira stvari sa Sjevernom Korejom

Vidjet ćemo što će se dogoditi (sa Sjevernom Korejom), ali morao sam djelovati na Kinu u vezi s trgovinom jer je to doista bilo nepravedno za našu zemlju, kaže Trump
29. kolovoza 2018. u 23:32 1 komentara 366 prikaza
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL

Američki predsjednik Donald Trump optužio je Kinu da "komplicira stvari" u vezi sa sjevernokorejskim pitanjem dok pregovori Washingtona i Pjongjanga stoje na mjestu.

Jim Mattis 'Znak dobre volje' Washington proglasio kraj obustave savezničkih vojnih vježbi na Korejskom poluotoku

"Kina uvelike komplicira stvari kada je riječ o vezama sa Sjevernom Korejom", rekao je američki predsjednik, opetujući da ima "sjajan odnos" sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom s kojim se sredinom lipnja sastao u Singapuru.

"Dio problema sa Sjevernom Korejom povezan je s trgovinskim sporovima s Kinom", dodao je, potvrdivši spremnost da preispita narav trgovinskih veza Washingtona i Pekinga.

john mccain Volio Reagana, ne i Trumpa, ali je gradio mostove u politici

"Vidjet ćemo što će se dogoditi (sa Sjevernom Korejom), ali morao sam djelovati na Kinu u vezi s trgovinom jer je to doista bilo nepravedno za našu zemlju", upozorio je, izrazivši žaljenje što su njegovi prethodnici "zatvarali oči" pred tim problemom.

Pregovori o denuklearizaciji Sjeverne Koreje tjednima stoje na mjestu a otkazivanje putovanja američkog državnog tajnika Mikea Pompea u Sjevernu Koreju potvrdilo je taj zastoj.

Angela Merkel i Donald Trump Telefonski razgovarali Merkel i Trump zabrinuti zbog Sirije: 'Rusija je pozvana da spriječi eskalaciju'

"Amerika će biti spremna za razgovore kada bude jasno da je predsjednik Kim spreman ispuniti svoje obveze" o "potpunoj denuklearizaciji Sjeverne Koreje", rekao je u utorak Pompeo.

OSVOJITE MAKEOVER
Žudite za promjenom? Prijavite se na naš makeover i osvojite CCC cipele i torbicu

A1 izdvaja za Vas

  • ing-12345:

    Bravo Trump. Potrebno je uništiti Kinu koja je diktatorska nedemokratska komunistička zemlja sa doživotnim predsjednikom. A pri tom uništenju treba pomesti iz politike EU liberalne fašiste koji podržavaju trgovinu i suradnju sa takvom Kinom.