Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISTAŠE DRUGE STRANKE

Gradonačelnica Chicaga ogorčena reklamom: Potamnili joj kožu pa montirali snimke pucnjava

FILE PHOTO: Chicago's Mayor Lori Lightfoot attends a science initiative event at the University of Chicago in Chicago, Illinois
Foto: KAMIL KRZACZYNSKI/REUTERS
1/3
26.08.2022.
u 09:50

- Ja sam crnkinja i ponosan sam. Svi to znaju. Nema potrebe koristiti jeftine trikove, potamniti mi kožu i pokušati prestrašiti birače lažnim pričama o Chicagu - rekla je

Gradonačelnica Chicaga Lori Lightfoot prozvala je konzervativni odbor za korištenje rasističkih elemenata u novoj reklami u kojoj joj koža izgleda tamnije, a koja je korištena kao napad na guvernera Illinoisa J. B. Pritzkera.

- Ovo će biti ljeto radosti u Chicagu - govori Lightfoot na početku reklame, a potom slijede zvukovi pucnjeva i vriske. Na ekranu se pojavljuje i natpis: "Nasilje dolazi u predgrađa". Isječak Lightfoot je iz govora koji je održala u City Clubu Chicaga u travnju. Boja njezine kože u oglasu je znatno tamnija u usporedbi s izvornim videom.

- Ja sam crnkinja i ponosan sam. Svi to znaju. Nema potrebe koristiti jeftine trikove, potamniti mi kožu i pokušati prestrašiti birače lažnim pričama o Chicagu - rekla je za NBC News

Video je objavio Neovisni odbor za političko djelovanje (engl. super PAC) pod nazivom "Ljudi koji igraju po pravilima", predvođen dugogodišnjim konzervativnim operativcem iz Illinoisa Dan Proftom i velikim dijelom financiran od strane milijardera, republikanskog financijera Richarda Uihleina. Oni podržavaju republikanca Darrena Baileya za guvernera na izborima ove jeseni, Pritzkerovog protukandidata.

Dan Proft je odbacio optužbe i nazvao ih "suludima". 

- To je suludo i odgovara smjeru okorjelih prevaranata poput Lightfoot i Pritzkera koji pokušavaju krivo usmjeriti pozornost s činjenice da je ona predala grad nasilnim predatorima, a on namjerava učiniti isto u cijeloj državi - naveo i dodao kako nisu učinili ništa "njezinoj pigmentaciji".

VIDEO Detalji ubojstva kod Zrća: Državljanin Srbije pucao u Crnogorca, sukobili su se ispred noćnog kluba

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
13:12 26.08.2022.

nije problem kriminal u gradu, porasta nasilja za 600%, nego video na kojem ima kao malo tamniju kožu.. pa dobro, jel tamna ili nije? snimano u tehnicoloru ili čemu? kodak film, agfa..? zanimljivo da američkim gradovima sa najviše nasilja desetljećima vladaju demokrati.

Avatar Dragovit
Dragovit
08:17 27.08.2022.

''Ja sam crnkinja i ponosan sam.'' Google prevoditelj? Ili primjena ''progresivne orijentacije'' spola/roda u pravopisanju hrvatskoga nam jezika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije