Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Treba poslati poruku'

Grad Rijeka o divljanju na Platku: Očekujemo da policija najstrože kazni nasilnike

Mjesto gdje se dogodio divljački incident na Platku
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
02.02.2023.
u 09:37

O događajima proteklog vikenda na Platku i svemu što je uslijedilo oglasio se i Grad Rijeka. 'Najoštrije osuđujemo neobjašnjivo divljanje i nasilje koje se ove nedjelje dogodilo na Platku. Istinski suosjećamo s ozlijeđenima, članovima HGSS-a i osobama koje su pritekle u pomoć pa također bile izložene divljačkom nasilju i ozbiljnim ozljedama. Očekujemo da policija nasilnike najstrože kazni i time pošalje poruku o nedopustivom ponašanju kojim su ugroženi ljudski životi', stoji u priopćenju grada.

Troje teško ozlijeđenih i trojica mladića puštena iz pritvora s prekršajnim prijavama, epilog je događaja s Platka prošle nedjelje. Javnost nije zadovoljna, postavljaju se brojna pitanja... Zašto je policija šutjela tri dana o događaju, zašto su nasilnici dobili samo prekršajne prijave, zašto ozljede nisu okvalificirane kao teške? Na sve je reagirao i Grad Rijeka, čiju reakciju prenosimo u cijelosti. 

''Najoštrije osuđujemo neobjašnjivo divljanje i nasilje koje se ove nedjelje dogodilo na Platku. Istinski suosjećamo s ozlijeđenima, članovima HGSS-a i osobama koje su pritekle u pomoć pa također bile izložene divljačkom nasilju i ozbiljnim ozljedama. Očekujemo da policija nasilnike najstrože kazni i time pošalje poruku o nedopustivom ponašanju kojim su ugroženi ljudski životi.

Snimku s Platka ustupio nam je RTL Danas

Ovo nije samo pitanje remećenja reda i mira niti pitanje tuče, radi se, sudeći prema medijskim izvještajima, o neopisivom divljaštvu koje je izvan svih civilizacijskih normi. Na ovakve pojave ne možemo i ne smijemo se oglušiti. Nasilje koje se dogodilo na Platku ugrozilo je sve posjetitelje izletišta, a posebno je zabrinjavajuća činjenica da su s teškim ozljedama završili oni koji su pritjecali u pomoć i pokušali spriječiti divljanje.

Biti osjetljiv na nasilje i društveno odgovoran, reagirati i biti građanin koji se nasilju suprotstavlja u ovom se slučaju pokazalo poraznim. Stoga očekujemo najstrože kazne za počinitelje jer jedino tako će se u ovom specifičnom slučaju pokazati da kao društvo ne želimo zakazati'', stoji u priopćenju vodstva Grada Rijeke. 

Podsjetimo, u nedjelju navečer na skijalištu Platak tri MMA borca pretukla su troje ljudi, člana HGSS-a i muškarca i ženu koji su mu pritekli u pomoć. Muškarci su na djelatnika HGSS-a nasrnuli nakon što im je rekao da im ne može pomoći izvući iz snijega auto. Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci u srijedu popodne još uvijek nije zaprimilo kaznene prijave u vezi s događanjima na Platku. Za brutalni napad doznali su iz policijskog priopćenja. Policija je objavila da će sudu podnijeti optužni prijedlog protiv trojice mladića za prekršaj iz područja naročito drskog i nepristojnog ponašanja.

Kako javljaju mediji, riječ je o Luki Tirielu Abramoviću, Mateju Kruniću i Lovri Paveliću. Policija ih je zatekla na licu mjesta te su za to dobili prekršajne prijave. Lovru Pavelića spominju kao vlasnika BMW-a, dok se Krunić povezuje s kickboxing klubom Mega centrom iz Rijeke. Tiriel Abramović bio je mladi skijaški reprezentativac, a kasnije se počeo baviti MMA-om. Vlasnik sportskog kluba čiji je bio član odmah ga je izbacio zbog događaja na Platku.

 

Ključne riječi

Komentara 44

VI
virusbr2
10:09 02.02.2023.

Očekujemo da policija najstrože kazni.....Ne kažnjava policija, nego sud...

DO
DođiDaTiŠapnem
09:55 02.02.2023.

Tako funkcionira pravosuđe u Hrvatskoj. Vojnika koji je nekoga nazvao nakazom u komentaru na facebooku su zatvorili, a ove koji zadaju teške tjelesne ozljede puste.

DU
Deleted user
09:58 02.02.2023.

Slučajno znam da se 'težom ozljedom' kvalificira svaka fraktura, makar i jedne košćice malog prsta. Jednom je slomljena ruka. Međutim, isto tako znam da se svako nasilje koje počini recimo boksač, karate majstor ili MMA borac drugačije kvalificira nego kadd se radi o 'običnom' napadu huligana/agresivca. Uostalom, jedan od njih je već dobio vritnjak iz kluba. Ovdje se definitivno radi o pokušaju zataškavanja, jer i liječnica je jučer o ozljedama govorila kao da su se potukla dva petaša, a ne o potencijalno smrtonosnom napadu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije