Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRUTALNI NAPAD

Otkriven identitet MMA boraca koji su pretukli ljude na Platku

Luka Tiriel Abramović, bivši skijaški reprezentativac  koji je sudjelovao u tučnujavi na Platku
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/8
01.02.2023.
u 14:15

Napad koji se dogodio prošlog vikenda na Platku zgrozio je javnost. Trojica MMA boraca pretukla su troje ljudi, među kojima su HGSS-ovci i djevojka koja je pokušala spriječiti tučnjavu. Zbog toga su dobili prekršajne prijave, a troje napadnutih zatražilo je liječničku pomoć.

U brutalnom napadu koji se dogodio 29. siječnja na Platku ozlijeđena su dva muškarca i mlada žena. Njih su napali MMA borci koji su na  skijalištu driftali u BMW-u. Nakon što su zapeli u snijegu, tražili su od jednog člana HGSS-a da im izvuče automobil. Nakon što je to on odbio, nokautirali su ga. Trojica MMA borca napala su i ljude koji su HGSS-ovcu došli upomoć, uključujući i djevojku koja ima unutarnje krvarenje.

Oni su za to dobili prekršajne prijave, a 24sata piše kako je riječ o Luki Tirielu Abramoviću, Mateju Kruniću i Lovri Paveliću. Policija ih je zatekla na licu mjesta te su za to dobili prekršajne prijave. Lovru Pavelića spominju kao vlasnika BMW-a. Tiriel Abramović je bio mladi skijaški reprezentativac.

VIDEO: Mučni detalji napada na Platku: Pretukli djevojku i dvojicu muškaraca

Vlasnik borilačkog kluba, čiji je bio član jedan od nasilnika s Platka, potvrdio nam je da ga je odmah izbacio te da nije više njihov član.

"Ja jednostavno nemam riječi. U potpunosti sam ogorčen i bez teksta. Ne mogu vam ni opisati kako se osjećam. Taj dečko bio je naš član i da sam do sada uočio bilo kakvo neprimjereno ponašanje, već bih ga i ranije izbacio iz kluba. Ovo je zaista sramotan događaj. Pretući bilo koga, pa još čovjeka koji spašava živote, pa ženu, ma bilo koga. Ja sam u profesionalnom sportu već dugi niz godina. Nikada nisam imao ma ni sličan incident. Ne znam što bih rekao", kazao je vlasnik kluba Mladen Kujundžić.

Kretanje automobila po stazi

O napadu se ranije oglasila policija.

"Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka provode kriminalističko istraživanje vezano uz narušavanje javnog reda i mira tučnjavom koja se dogodila u nedjelju, 29. siječnja, u večernjim satima na izletištu/skijalištu Platak kod Rijeke. Prema dosad utvrđenom, tučnjava između više osoba dogodila se oko 20 sati na skijaškoj stazi, navodi policija u priopćenju. Naime, incident s napadom dogodio se zbog kretanja automobila po stazi.

Kako potvrđuju iz policije, 21-godišnji hrvatski državljanin nepropisno se kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi zbog čega je vozilo propalo u snijeg. Nakon toga je zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze. No ovaj nije mogao to učiniti. Nakon toga 21-godišnjak se s još dvojicom suvozača s njime verbalno, a potom i fizički sukobio. U nastavku tučnjave sudjelovale su i druge osobe, a pritom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC-u Rijeka.

Tijekom dosadašnjeg istraživanja policija je utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, od kojih dvojica u dobi od 21, a treći u dobi od 22 godine, počinila prekršaj iz čl. 6. – naročito drsko i nepristojno ponašanje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu. O prekršaju 21-godišnjeg vozača policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje. Kriminalističko istraživanje nastavlja se provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će biti podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja, priopćili su iz policije", navodi policija.

Hrvatska gorska služba osudila je nesvakidašnji napad.

"Hrvatska gorska služba spašavanja strogo osuđuje bilo kakav oblik nasilja te ga smatramo neprihvatljivim za naše društvo. Ogorčeni smo ovim bezočnim napadom na naše članove koji su proteklog vikenda odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi osiguravali posjetitelje na skijalištu Platak. Nakon završetka akcije i dežurstva bez ikakvog povoda i motiva došlo je do napada na naše članove – volontere. Vjerujemo da će institucije slučaj pomno istražiti i adekvatno sankcionirati počinitelje. Našim napadnutim članovima pružit ćemo svu potrebnu pomoć i podršku te im želimo brzi oporavak", objavili su iz HGSS-a.

VIDEO: Rastu primanja za pola milijuna umirovljenika: Kome sve stižu dodatne povišice

Ključne riječi

Komentara 34

SP
Stari panj
15:13 01.02.2023.

Problem kod borilačkih sportova je puno udaraca u glavu, što trajno oštećuje mozak. A i steroidi utječu ma agresiju.

Avatar tomsom
tomsom
15:18 01.02.2023.

Vrhunska je bahatost "nazovi" mma boraca-primjerenije nasilnika. Pravi mma borac štiti, a ne napada slabije. u svemu tome je tragedija da su na slobodi i da su napali volontere koji spašavaju živote ljudi, pa i redikula poput ovih likova kadaa im je potrebno i najgore sudac ih pusti na slobodu. sigurno su iz ugledne obitelji.

ŠT
štrik
16:25 01.02.2023.

Prekršajne prijave?! Radi se o nanošenju teških tjelesnih ozljeda, KZ RH glava deseta, kaznena djela protiv života i tijela, članak 118. Riječka policija razvidno treba 'novu metlu' koja će iz nje pomesti svo smeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije