Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbrka

Građani u nevjerici: Živjeli u uvjerenju da im je dug oprošten, no samo je odgođen?

Davor Puklavec/Pixsell
05.01.2019.
u 08:49

Oprostu dugova za režije priključio se i Grad Zagreb, ali ne i ostali, poput teleoperatera, leasing kompanija, banaka i slično.

“Pomozite, država nam je obećala oprostiti dugove, a jučer sam u Fini saznao da mi nijedan dug nije izbrisan, nego je stavljen na poček. Pa što je to, sve su nas prevarili”, tek je jedan od mnogih  komentara građana koji su posljednjih tjedana prijavljivali svoje slučajeve potrošačkim udrugama diljem zemlje, piše Jutarnji list. 

“Doista, ljudi nas zovu i ne znaju što da čine. Čitali su da će njihovi dugovi biti oprošteni, a onda saznaju kako su oni samo privremeno obustavljeni te u bilo kojem trenutku opet mogu biti aktivirani. Hoće li im se na to obračunati još kakva kamata, nitko ne može sa sigurnošću reći”, rekao je predsjednik Udruge Potrošač Igor Vujović.

Veliki dio odblokiranih živio je u uvjerenju da im je dug oprošten, a onda su doznali da im je otplata samo privremeno odgođena. 

Rezultat je to zbrke koju je država napravila usvojivši gotovo istodobno, s razmakom od samo 18 dana, dva zakona važna za financijsko stanje građana, koja na različit način reguliraju njihov status, konkretno proces ovrhe.

Oprostu dugova za režije priključio se i Grad Zagreb, ali ne i ostali, poput teleoperatera, leasing kompanija, banaka i slično.

Pogledajte i video Požar u garaži centra Cvjetni

Ključne riječi

Komentara 25

SA
samoborka
09:14 05.01.2019.

OK. Ali, zasto bi dug Ikome bio oprosten? Znaci, uredno zivis, placas uredno sve sto moras,uskracujes sebe i svoju obitelj radi toga..i onda ispadnes idiot kada drzava lijepo pobere tvoj novac i nagradi nekoga tko zivi neodgovorno i ne placa sto mora?

ST
stomiovotreba
10:08 05.01.2019.

Zasto bi nekome banka poklonila novac?

ZE
Zeus609
12:41 05.01.2019.

Ma tak treba... Treba budale silovat u glavu... Do kraja života ču glasati za kradesve... Budale to vole... Treba ih barem time veselit...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije