Naslovnica Vijesti Hrvatska

Građani u nevjerici: Živjeli u uvjerenju da im je dug oprošten, no samo je odgođen?

Oprostu dugova za režije priključio se i Grad Zagreb, ali ne i ostali, poput teleoperatera, leasing kompanija, banaka i slično.
05. siječnja 2019. u 08:49 26 komentara 4436 prikaza
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

“Pomozite, država nam je obećala oprostiti dugove, a jučer sam u Fini saznao da mi nijedan dug nije izbrisan, nego je stavljen na poček. Pa što je to, sve su nas prevarili”, tek je jedan od mnogih  komentara građana koji su posljednjih tjedana prijavljivali svoje slučajeve potrošačkim udrugama diljem zemlje, piše Jutarnji list. 

Zagreb: Prosvjed "Dosta je ovršnog terora" u organizaciji Inicijative Ovršni ustanak hinjena zabrinutost Vlada nam maže oči! Novi Ovršni zakon neće u primjenu prije 2020.

“Doista, ljudi nas zovu i ne znaju što da čine. Čitali su da će njihovi dugovi biti oprošteni, a onda saznaju kako su oni samo privremeno obustavljeni te u bilo kojem trenutku opet mogu biti aktivirani. Hoće li im se na to obračunati još kakva kamata, nitko ne može sa sigurnošću reći”, rekao je predsjednik Udruge Potrošač Igor Vujović.

Veliki dio odblokiranih živio je u uvjerenju da im je dug oprošten, a onda su doznali da im je otplata samo privremeno odgođena. 

Rezultat je to zbrke koju je država napravila usvojivši gotovo istodobno, s razmakom od samo 18 dana, dva zakona važna za financijsko stanje građana, koja na različit način reguliraju njihov status, konkretno proces ovrhe.

ovrha Apsurd Poslali ovrhu djevojčici (7), otac zabrinut: Odakle im podaci maloljetnog djeteta?

Oprostu dugova za režije priključio se i Grad Zagreb, ali ne i ostali, poput teleoperatera, leasing kompanija, banaka i slično.

Pogledajte i video Požar u garaži centra Cvjetni

RECEPT ZA SAVRŠENI GRILL
Jeste li znali čemu služi daska za dimljenje: Meso s roštilja dobit će sasvim novu notu okusa

A1 izdvaja za Vas

 • samoborka:

  OK. Ali, zasto bi dug Ikome bio oprosten? Znaci, uredno zivis, placas uredno sve sto moras,uskracujes sebe i svoju obitelj radi toga..i onda ispadnes idiot kada drzava lijepo pobere tvoj novac i nagradi nekoga tko zivi neodgovorno i ne placa sto mora?

 • stomiovotreba:

  Zasto bi nekome banka poklonila novac?

 • Avatar kenshi
  kenshi:

  To znaći da će se platiti kasnije ali i više!