Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje Eurobarometra

Gotovo četvrtina Hrvata nikad se ne bi cijepila protiv COVID-19, više protivnika samo u tri države EU

Foto: REUTERS/PIXSELL/Eurobarometar
1/3
08.10.2021.
u 11:50

Većina ispitanika diljem Europske unije već je cijepljenja ili bi se htjela cijepiti što je prije moguće, njih 69 posto

Istraživanje Eurobarometra provedeno u lipnju i srpnju ove godine ispitalo je, između ostalog, stavove građana država članica o pandemiji i cjepivu protiv COVID-19. Prema rezultatima, Hrvatska se nalazi među četiri zemlje koje imaju najveći broj protivnika cijepljenja. 

Kako stoji u rezultatima istraživanja, većina je građana zadovoljna mjerama koje su EU i nacionalne vlade poduzele po pitanju borbe s koronavirusom. Njih gotovo dvije trećine vjeruje da će EU u budućnosti donijeti ispravne odluke u odgovoru na pandemiju. 

Većina ispitanika diljem Europske unije već je cijepljena ili bi se htjela cijepiti što je prije moguće, njih 69 posto. Devet posto ispitanika navodi kako bi se cijepilo u 2021. godini, a njih 11 posto to bi učinilo kasnije. Svega jedan posto nije znao odgovoriti na pitanje, a 10 posto ispitanika odgovorio je kako se ne želi cijepiti. 

Foto: Screenshot/Eurobarometar

Najveća je prihvaćenost cjepiva na Malti gdje u skupinu osoba koja su se cijepile ili to žele što prije učini spada 87 posto ispitanika. Samo tri posto je onih koji su naveli kako se ne žele cijepiti. U Hrvatskoj je situacija ponešto drukčija. Naime, 46 posto je onih koji su se cijepili ili to žele učiniti što prije, dok je postotak osoba koje se ne žele cijepiti 22.

Prema tom podatku, Hrvatska se nalazi među četiri članice EU s najvećim postotkom protivnika cijepljenja. Više njih imaju samo Bugarska (26%) te Slovenija i Latvija s po 24 posto. 

Cijelo istraživanje Eurobarometra možete pogledati u nastavku.

Komentara 47

NO
Noriega
12:24 08.10.2021.

u HLADNU RUKU ME SAMO PIKATI MOŽETE . . .

AA
aabbcc
12:52 08.10.2021.

Jos nisam sreo covjeka koji bi se cijepio 3-om dozom a korumpirane drzave politicari uporno ko pijan plota 3-doza! Ne zele da se odreknu mita od cjepiva ni provizije na DJECI a ko su vidi se na dijagramu i narodd ih prepoznaje i nece.

NI
Nighty
12:32 08.10.2021.

Biden se ovih dana "pogubio", vjerojatna posljedica treće doze, pa tko želi neka isproba na sebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije