Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVANJE SPOMENIKA

Gotovina o neredima u Vukovaru: Sve je to proces

ante gotovina,split,ivo baldasar,arsen bauk,spomenik (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/7
02.09.2013.
u 12:29

Gotovina je bio na otkrivanju spomenika Četvrtoj gardijskoj brigadi u Splitu, gdje je primio pljesak okupljenih

U Splitu je danas svečano otkriven spomenik Četvrtoj gardijskoj brigadi, prenosi Slobodna Dalmacija. Na otvaranje spomenika smještenog na križanju Ulice slobode i kralja Zvonimira došli su ministar obrane Ante Kotromanović, ministar branitelja Predrag Matić, ministar uprave Arsen Bauk, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar te generali Damir Krstičević i Ante Gotovina.

Baldasar je istaknuo kako će ovaj spomenik biti podsjetnik na borbu te na Dalmatince koji su bili časni i vrhunski borci i pripadnici IV. brigade. Ministar Matić kazao je kako su Dioklecijan, Marjan, Hajduk i IV. brigada brendovi Splita, prenosi Dalmacija News.

– Brend Hajduka i IV. brigade jedinstven je po ljubavi i poštovanju. Kao hajdukovac mogu reći da nas je Hajduk znao iznevjeriti, ali IV. brigada nikada nije.

U publici je bilo mnoštvo branitelja, ratnih invalida i drugih građana. Pojedinci su zviždali tijekom govora Bauka, Matića i Baldasara, dok su Kotromanoviću, Krstičeviću i Gotovini pljeskali.

Gotovina je danas u Splitu kratko komentirao događaje u Vukovaru, gdje su prosvjednici razbili ćirilične ploče.

– Sve je to proces – rekao je Gotovina.

>> Luka Kozina: Milanovića ne volim, zviždati ne znam pa sam vikao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije