Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne voli premijera

Luka Kozina: Milanovića ne volim, zviždati ne znam pa sam vikao

Luka Kozina (1)
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/7
07.08.2013.
u 17:20

Luku Kozinu (61) policija je oko 21 sat 5. kolovoza, odnosno desetak sati nakon središnje proslave akcije Oluja, na kninskom trgu privela zbog vrijeđanja visokog dužnosnika – premijera Zorana Milanovića i narušavanja javnog reda i mira.

Milanovića ja ne volim i otprije, i ne odgovara mi nikako. Ja sam iz Velića kod Sinja, a to je samo desetak kilometara od Milanovićeva sela i mi tamo znamo da nitko od njegovih nije kršten, ni pričešćen ni krizman već stoljećima. Pa ni cila Vlada nije krštena. Kako znam da Milanovićevi nisu stoljećima kršteni? Pa i ćaća i dida mu nisu bili kršteni. Sada u Kninu sam mu vika da ga more bit sram što ljetuje s obitelji na Hvaru za 50 kuna, a osigurava ga 20 ljudi. Vika sam da ga more bit sram što nas on košta deset milijuna dnevno, a ljudi kopaju po kontejnerima. E i Josipoviću sam vika jer se ljubija tri puta s Nikolićem... Riječi su ovo 61-godišnjeg Luke Kozine kojeg je policija oko 21 sat 5. kolovoza, odnosno desetak sati nakon središnje proslave akcije Oluja, na kninskom trgu privela zbog vrijeđanja visokog dužnosnika – premijera Zorana Milanovića i narušavanja javnog reda i mira.

Izmjerili su mu, kako nam je i sam rekao, 1,33 promila alkohola, no tvrdi kako u trenucima dok je zviždao premijeru Milanoviću nije pio, pio je tek kasnije navečer.

– Ne znam jesam li mu vikao majmune. To stvarno ne znam, al ovo prvo jesam i sve bih to ponovio. Oni kažu da mu jesam vika „majmune“... Al' bogami ne znam. Ja ne znam zviždati pa sam vikao, ali što točno ne znam – priča Luka Kozina.

Tvrdi kako ne voli ni jednog političara osim Ruže Tomašić koja je jedina, kako kaže, rekla da Hrvatska nije bila agresor u BiH.

– Ja sam ratovao od 1991.  do 1995.  godine od Zadra, Šibenika do Trebinja i Banja Luke. Bio sam pješak i topnik 4. i 126.  brigade i kad je završio rat, vratio sam se u svoje mjesto. Tamo su mi došli kolege s bojišta na piće i vidjeli da sam ostao u staroj kući i nagovorili me da idem u Knin. Tu sam došao 1995. godine i nisam provalio u stan nego su mi ga dali. Odonda sam u Kninu i imam petero djece – kaže nam Luka Kozina koji je do rata radio kao strojobravar,  najviše u splitskoj Željezari. Nakon rata obolio je od PTSP-a. 

– Kada me policija skupila navečer, oko 21 sat, rekli su mi da će me odmah vratiti, no sve su lagali. Prvo su me ispitivali dva sata, a jedan je deset listova napisao, pa zvao nekog na motorolu i telefon, pa gužvao, pa opet iznova. Drugi mu je govorio da to nije u redu, pa je morao opet pisati… he he he. Bili su korektni i nisu me tukli, al me uvridilo što su me zadržali. Nudili su mi hranu, piće i cigarete, al ja sam samo tražio tablete za PTSP i iz protesta sam spavao na betonu. I onda sutra ujutro opet sam morao sat i po davati izjavu. Otišao sam kod suca za prekršaje i konačno sam oko 14 sati sutradan pušten – kaže Luka Kozina i dodaje da mu je sudac rekao da će kaznu dobiti poštom.

Upitan kojoj stranci pripada, rekao je da je 89. i 90. godine bio u HDZ–u, ali da sada nije u ni u jednoj stranci. Na upit kako komentira špekulacije da iza prosvjeda na kninskom trgu i vrijeđanja premijera Milanovića stoji kninska gradonačelnica Josipa Rimac, rekao je kako je to čitao u novinama, ali da to nije točno.

– Ja sam svim političarima uvijek zviždao. I Šeksu sam zviždao jer je rekao locirati, identificirati i transferirati. Mesiću sam zvižda, a zbog njega i Sanadera koji su rekli da je HOS fašistički nosim znak HOS-a. Karamarko mi ne paše jer je potira Jadranku Kosor, al mi se sviđa jer želi istražiti komunističke zločine. E, ni Milanovića ne volim i to zato što nije dan prije Oluje došao na doček za Alku jer je tražio da SDP bude domaćin dočeka političarima i gostima u Sinju. To sam čita u novinama – uglavnom nepovezano je govorio Kozina i zaključio: Pitao me sudac o svemu ovom i ispričao sam mu kao i vama. Na kraju me pita imam li što dodati, i rekao sam da bih sve sutra isto ponovio.   

>> Vlada: 'Nema smisla procesuirati zviždače na premijera'

>> Zbog zvižduka Milanoviću u Kninu privedena jedna osoba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije