Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARENA CENTAR

Policija dovršila pretragu: Nisu pronađene bombe, dojava je bila lažna

Foto: Kruno Galjar
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.04.2022.
u 18:26

Zbog anonimne dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u Arena Centru na Laništu policija je u petak poslijepodne iz predostrožnosti evakuirala građane iz trgovačkog centra.

Dojava o bombi u Arena Centru na Laništu stigla je oko 14.40 sati, a na teren su izašli pripadnici Protueksplozivnog odjela PU zagrebačke. Policiji je navodno stigla dojava o dvije eksplozivne naprave.  Građani koji su s u tom trenutku nalazili unutar prostorija Arena Centra javili su za Večernji list kako je među posjetiteljima vladao strah, a sve je podsjećalo na potres iz 2020. 

Pregledom Arena Centra nije pronađena eksplozivna naprava, a policija nastavlja utvrđivati sve okolnosti vezane za taj događaj, izvijestila je u petak Policijska uprava zagrebačka. "Dovršen je protueksplozijski pregled, on je bio negativan. Nastavljamo raditi na utvrđivanju svih okolnosti događaja", rekli su iz policije za Hinu.

Zbog anonimne dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u Arena Centru na Laništu policija je u petak poslijepodne iz predostrožnosti evakuirala građane iz trgovačkog centra. Na teren su odmah izašli pripadnici Protueksplozijskog odjela PU zagrebačke, a zgrada trgovačkog centra, uključujući i podzemnu garažu, je ispražnjena. 

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ranije danas bio je na mjestu događaja te je rekao kako od policije očekuje, ako se utvrdi da je riječ o lažnoj prijavi, da "tu budalu koja pleše po živcima građana Zagreba nakon potresa, pandemije i pada vojnog aviona nađe i kazni" kako se takve stvari više ne bi događale. 

Voditeljica marketinga Arena Centra Sanja Vladović rekla je kako su dobili anonimnu e-mail poruku u kojoj je pisalo kako su u centru dvije bombe pa su odmah pokrenuli sve sigurnosne procedure.

S obzirom na to da je petak popodne, procijenila je kako je u trgovačkom centru u trenutku dojave bilo oko 2000 ljudi. 

Posjetitelji su snimili i trenutak kada je i preko razglasa javljeno kupcima da moraju napustiti Arena Centar. 


 
Ključne riječi

Komentara 4

Avatar kastanjer2
kastanjer2
18:57 22.04.2022.

Lažna prijava da bi se Tomislav Tomašević mogao slikati. Ljevičarska posla.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
22:25 22.04.2022.

Identificirati, locirati, uhititi i naplatiti štetu za lažnu dojavu.

KO
Kondes
19:14 22.04.2022.

Gradonačelnik će problem riješiti tako da će donijeti pravilnik da se za vrijeme dojava o bombi ima i dalje raditi, kao što je riješio i problem buke žičare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije