Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gotova analiza

Golubovi u Osijeku uginuli od metikarba, insekticida za tretiranje sjemena kukuruza

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
29.03.2018.
u 14:57

Izvjestila je to PU osječko-baranjska. Stigli su im, naime, rezultati analize bioloških uzoraka golubova i zrna kukuruza, koja su pronađena u probavnom sustavu golubova

Više od 70 golubova, čije su lešine nađene u širem središtu Osijeka prije desetak dana, uginulo je od metiokarba. Riječ je o tvari koja se primjenjuje kao insekticid za tretiranje sjemena kukuruza, suncokreta i uljane repice i kao repelent za ptice na tretiranom sjemenu kukuruza i suncokreta.

Izvjestila je to PU osječko-baranjska. Stigli su im, naime, rezultati analize bioloških uzoraka golubova i zrna kukuruza, koja su pronađena u probavnom sustavu golubova. Tokiskološku je analizu odradio Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu. Policija će njihove nalaze proslijediti državnom odvjetništvu.

Podsjetimo, strašnu paniku izazvala je bijela tvar posuta po osječkim ulicama sredinom ožujka, za koju se sumnjalo da je otrov za štakore. Baš u to doba, veterinari su zabilježili četiri sumnje na trovanje pasa. Povezalo se to, u javnosti, odmah sa "sumnjivom bijelom tvari". Analizom uzoraka nedavno je utvrđeno kako je riječ o običnoj kuhinjskoj soli.

Paralelno, u Dravi je kod Zoološkog vrta pronađena mrtva vidra. Po rezultatima koji su stigli u srijedu, vidra je uginula od upale pluća.  

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
16:35 29.03.2018.

Ako su golubi pomrli od pesticida za sjemena, nije tesko pogoditi tko jos je konzumirao taj pesticid direktno ili indirektno. Nakon sto vas je pokrao, Kradeze vas sad truje kao pacove, samo sto vi to nevidite.

TO
Toni70
15:15 29.03.2018.

Nisu uginuli nego su otrovani poput Ruskog špijuna koji nije uginuo pitanje jeli i bolestan? ili če ga englezi liječiti stručno da sigurno ne ozdravi ... Dali če i građani ugibati od toga otrova tko zna?

GU
Gustirna
09:30 30.03.2018.

A ja mislio da je ona sdp ljudozderka trenirala na golubovima prije najavljenog pokolja prosvjednika na trgu..i bacanja u masovnu grobnicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije