Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Golubovi u Osijeku uginuli od metikarba, insekticida za tretiranje sjemena kukuruza

Izvjestila je to PU osječko-baranjska. Stigli su im, naime, rezultati analize bioloških uzoraka golubova i zrna kukuruza, koja su pronađena u probavnom sustavu golubova
29. ožujka 2018. u 14:57 7 komentara 1137 prikaza
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Više od 70 golubova, čije su lešine nađene u širem središtu Osijeka prije desetak dana, uginulo je od metiokarba. Riječ je o tvari koja se primjenjuje kao insekticid za tretiranje sjemena kukuruza, suncokreta i uljane repice i kao repelent za ptice na tretiranom sjemenu kukuruza i suncokreta.

Vidra Građani nezadovoljni Otkriveno od čega je zapravo uginula vidra u Osijeku

Izvjestila je to PU osječko-baranjska. Stigli su im, naime, rezultati analize bioloških uzoraka golubova i zrna kukuruza, koja su pronađena u probavnom sustavu golubova. Tokiskološku je analizu odradio Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu. Policija će njihove nalaze proslijediti državnom odvjetništvu.

Podsjetimo, strašnu paniku izazvala je bijela tvar posuta po osječkim ulicama sredinom ožujka, za koju se sumnjalo da je otrov za štakore. Baš u to doba, veterinari su zabilježili četiri sumnje na trovanje pasa. Povezalo se to, u javnosti, odmah sa "sumnjivom bijelom tvari". Analizom uzoraka nedavno je utvrđeno kako je riječ o običnoj kuhinjskoj soli.

Paralelno, u Dravi je kod Zoološkog vrta pronađena mrtva vidra. Po rezultatima koji su stigli u srijedu, vidra je uginula od upale pluća.  

Nove optužbe Rusija sugerira da je Velika Britanija izvela napad na bivšega špijuna 1000 kn kazna je u Osijeku za sušenje gaća i pidžama danju ako je rublje vidljivo s ulice, od 21 do 7 sati pravila su nešto labavija Što se kažnjava? Komunalni red po hrvatskim gradovima: evo za što morate platiti i do 2000 kn Odgovor na trovanje? Ruski veleposlanici pozvani u ministarstva vanjskih poslova četiri zemlje EU
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Evo kako nas mentalno računovodstvo sprječava u donošenju racionalnih financijskih odluka
  • Deleted user:

    Ako su golubi pomrli od pesticida za sjemena, nije tesko pogoditi tko jos je konzumirao taj pesticid direktno ili indirektno. Nakon sto vas je pokrao, Kradeze vas sad truje kao pacove, samo sto vi to nevidite.

  • Toni70:

    Nisu uginuli nego su otrovani poput Ruskog špijuna koji nije uginuo pitanje jeli i bolestan? ili če ga englezi liječiti stručno da sigurno ne ozdravi ... Dali če i građani ugibati od toga otrova tko zna?

  • Gustirna:

    A ja mislio da je ona sdp ljudozderka trenirala na golubovima prije najavljenog pokolja prosvjednika na trgu..i bacanja u masovnu grobnicu...