Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nalaz ide u singapur

Gotov je profil DNK nestalog pomorca Marija Boke

'mario_crn_boko'
''
05.08.2013.
u 16:00

Posredstvom Ministarstava unutarnjih i vanjskih poslova nalaz bi trebao biti dostavljen policiji u Singapuru

Gotov je profil DNK Marija Boke, 24-godišnjeg pomorca iz solinskog naselja Sveti Kajo, nestalog prije 54 dana s broda Atlas koji se nalazio u teritorijalnim vodama Malezije, nadomak luke u Singapuru. Roditeljima Nevenki i Jakovu Boko nalaz napravljen u zagrebačkoj tvrtki Genos bit će sljedeći tjedan dostavljen na kućnu adresu, a oni će ga proslijediti splitskoj policiji koja u Hrvatskoj vodi dio istrage Marijeva nestanka. Posredstvom ministarstava vanjskih i unutarnjih poslova profil DNK trebao bi doći do policije u Singapuru koja je nakon pomorčeva nestanka pretraživala brod i, ne našavši ništa sumnjivo i ispitavši samo trećinu članova posade, pustila ga da iz luke ode nakon 24 sata.

– Supružnici Boko donijeli su nam tri četkice za zube koje su im poslane s broda japanske kompanije NYK zajedno s ostalim stvarima njihova sina. U Genosu smo s tih četkica izolirali DNK, a roditeljima uzeli bris sluznice usne šupljine. Dobiveni rezultati se podudaraju. Profil DNK je važan jer, kada se nađe Boko, moći će se usporediti nalazi i ustanoviti je li uistinu riječ o njemu – tumači forenzičar Dragan Primorac. Bokino prijenosno računalo i mobiteli poslani su na vještačenje u Zagreb. Roditelji Boko, koje smo nedavno posjetili u njihovu domu, kažu da se nadaju da će predsjednik Ivo Josipović pismenim putem zatražiti od predsjednika Singapura da se potraga za njihovim sinom pokrene s mrtve točke: – Bio je kod nas Dario Crnković s kojim je Mario bio na brodu. Tvrdi da nitko od posade nije ubojica – kaže Jakov Boko.

>> Na Velebitu su našli bicikl, ali ne i Nenada

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije