Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nove metode

Gospić: Edukacija nastavnika o nenasilnoj komunikaciji mladih

mladi
Forum za slobodu odgoja
28.09.2012.
u 18:51

Cilj je projekta naučiti djecu demokraciji te toleranciji, suživotu i postizanju konsenzusa

U sklopu projekta "Ključ za mir - odgoj za mir" za učitelje u školama na području Ličko-senjske županije započeo je dvodnevni seminar koji provodi Forum za slobodu odgoja. Cilj je upoznati učitelje s metodom medijacije i nenasilnim rješavanjem sukoba među djecom, ali i uvođenjem Građanskoga odgoja u škole.

Mario Bajkuša, ispred Foruma za slobodu odgoja, istaknuo je na tribini kako je razlog njihove inicijative o uvođenju ovakvoga tipa odgoja u škole naučiti djecu demokraciji te toleranciji, suživotu i postizanju konsenzusa.

– Neke stvari ne moraju se učiti iz knjiga. Dovoljno je učenike uključivati u neke važne odluke i tako ih učiti. Svi smo obvezni čuvati i održavati, živjeti demokraciju, poručio je.

Forum za slobodu odgoja posljednjih je godina ponajviše bio potpora školama koje su uvele medijaciju te nenasilje u svoje obrazovne programe, ponajviše kao izvannastavni predmet.

Cijeli projekt osmišljen je s ciljem promocije odgoja i obrazovanja za mir, s posebnim naglaskom na primjenu medijacije kao uspješne metode rješavanja sukoba
i osnaživanja djece i mladih u području nenasilne komunikacije i prevencije nasilja. Prvi je to projekt u Hrvatskoj pod pokroviteljstvom fondacije Jolie-Pitt.

Kako bi projekt zaživio, nakon Osnovne škole "Milan Brozović" iz Kastva, koja projekt već provodi, u školama u Ličko-senjskoj te Istarskoj županiji organizirat će se edukacije za stručnjake koji rade s djecom i mladima, na prvome mjestu učitelje u osnovnim i srednjim školama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije