Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HODOČAŠĆE U VOĆIN

Gospi Voćinskoj vjernici povjerili radosti i nevolje

vocin
Foto: Dragutin Šantoši - Večernji list
1/7
21.08.2012.
u 20:44

Marija je, tijekom više stoljeća, u Voćinu liječila hrvatske rane i darivala duhovnu snagu, naglasio je biskup msgr. dr. Antun Škvorčević

VOĆIN – Nakon dvodnevnog hodočašća vjernika iz župa katedralnog posavskog i zapadnoslavonskog arhiđakonata  pod nazivom 'Evo Ti Majke' večeras je u biskupijskom svetištu u Voćinu euharistijsko slavlje, pred više od 10.000 vjernika, predvodio željezanski biskup msgr. Egidije Živković, a koncelebrirali su Bjelovarski biskup msgr. Vjekoslav Huzjak i požeški biskup msgr. Antun Škvorčević. 

-Radostan sam što smo opet u Voćinu s Marijom, Isusovom majkom. Donijeli smo joj svoje vjerno srce, da bismo joj povjerili sve svoje radosti, ali i umnožene nevolje. Među ostalim, neimaštinu uzrokovanu gubitkom radnih mjesta ili sušom koja je odnijela najveći dio ljetine. Teret osobnih patnja, obiteljskih nesporazuma i nerazumijevanja, društvenih podjela, nemoći i stradanja. Marija je, tijekom više stoljeća, ovdje u Voćinu, liječila hrvatske rane, tješila žalosne, ulijevala nadu i darivala duhovnu snagu. Ona nas i danas dočekuje raširenih ruku, naglasio je biskup msgr. dr. Antun Škvorčević.

U molitvi vjernika Gospi Voćinskoj sudjelovali su saborski zastupnici, predstavnici Vlade, gradonačelnici i općinski načelnici.

-           

Ključne riječi

Komentara 3

PU
pusrane
21:15 21.08.2012.

svaka im čast, jedino nas mantijaši mogu izvuć iz krize.........

AA
aabbcc
08:32 22.08.2012.

... neimaštinu uzrokovanu gubitkom radnih mjesta ili sušom ..... pa sto ih nije zaposlio da susi stanu u kraj, zalijevaju a ne mole, cekaju da Gospa kisu naredi ?

DO
dobritza
15:21 22.08.2012.

Marija je, tijekom više stoljeća, u Voćinu liječila hrvatske rane i darivala duhovnu snagu, naglasio je biskup msgr. dr. Antun Škvorčević ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mislim ono baš samo hrvatske rane je liječila ili i koju stranu ranu? dansku, tursku, finsku, urugvajsku....? ilii baš samo i isključivo hrvatsek rane dolaze u obzir?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije