Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanke u Saboru

Glasnović: Hrvati izvan domovine tretirani su kao društveni gubavci

Željko Glasnović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.12.2017.
u 11:02

Čak osam zastupnika zatražilo je jutros na početku saborskog zasjedanja stanke kako bi progovorili o raznim temama, od netransparentnosti u radu vlade, preko aktualne političke situacije do zbrinjavanja mulja u Međimurju

Čak osam zastupnika zatražilo je jutros na početku saborskog zasjedanja stanke kako bi progovorili o raznim temama, od netransparentnosti u radu vlade, preko aktualne političke situacije do zbrinjavanja mulja u Međimurju. Nakon toga zastupnike čeka rasprava o izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi kojim se povećava zaštita osoba s invaliditetom.

Kažimir Varda iz stranke Milana Bandića je tako danas odlučio odgovoriti na jučerašnju raspravu SDP-ovog Stjepana Kovača o zbrinjavanju mulja iz Zagrebačke županije, koje se, kako je Kovač rekao, baca ljudima iz Mađimurske županije na njihove oranice umjesto da se spaljuje u u Drnišu.

– To je uzbunjivanje javnosti. Ne radi se opasnom otpadu koji je štetan za zdravlje. Nije točno da tvrtka s kojom je potpisan ugovor o zbrinjavanju mulja nema dozvole. Što se tiče odlaganja mulja za poljorivredne svrhe, radi se temeljem ugovora s vlasnicima zemlje – kazao je Varda te dodao kako se tu ne radi o mulju koji spada u kategoriju otpada nego je riječ o mulju koji se koristi u poljoprivredne svrhe Kovač je uzvratio kako to nije točno.

Željko Glasnović
1/16

Nezavisni Željko Glasnović upozorava da se dijaspora najviše diskriminira.

– Cijeli trust mozgova čeka da dođe u Hrvatsku, a ne mogu. Lakše je biti astronaut nego dobiti hrvatsko državljanstvo. Ne mogu se vratiti zbog starih kadrova. Hrvati izvan domovine tretirani su kao društveni gubavci – drži Glasnović.

SDP-ov Gordan Maras tvrdi kako Hrvatska nikad nije bila u goroj situaciji jer se država svaki dan suočava s nekom novom aferom.

– A HDZ je bahatiji nego za vrijeme Ive Sanadera, Plenković se smije građanima u lice. Imamo blokirane, ljude tjeraju s nekretnina, a vlada kupuje dva blindirana Mercedesa. Vlada diže povlaštene mirovine za 500 do 600 kuna, a minimalac diže samo za 130 kuna i šalje poruku da je važnije dići povlaštene mirovine. Hrvatska je jedina zemlja koja stimulira poslodavce ako ljudima uplate minimalnu plaću. Nakon toga ministar zdravstva Milan Kujundžić kaže da nema novca za liječiti naše građane i bolesnu djecu, a u isto vrijeme imamo milijarde kuna za borbene avione. Stoje EU projekti zbog ministrice Žalac, a ministrica Murganić dijeli paketiće za potrebite u vrtiću koji je izabrala po tko zna kakvim kriterijima – kaže Maras te dodaje da se ministrica Murganić promovira kupujući poklon paketiće za djecu u privatnim vrtićima.

Odgovorio mu je HDZ-ov Josip Borić kojemu je zanimljivo tko proziva njegovu stranku.

– Stvarno se nekad pitam tko nas proziva. Gospodin Maras, glavni hejter ove vlade, i to s nekom vrste palanačke politike. Pokušao sam shvatiti smisao ovoga što je rekao, ali nisam uspio. Čija se vlada raspala u aferama? SDP-ova. Sjetimo se, afera Spačva, Mali biskviti. To je bila samo jedna afera u nizu – kaže Borić te broji da je SDP sedam puta izgubio od HDZ-a u posljednjih godina.

– Otišli ste u Las Vegas i potrošili 100 tisuća kuna i sad govorite o nekim paketićima – kazao je Borić Marasu, koji je pak tražio povredu Poslovnika tvrdeći kako Borić nije imao temu za stanku već ju je iskoristio kako bi odgovorio na Marasovu stanku. Nakon kratkog prepucavanja SDP-a i HDZ-a o tome tko u biti krši Poslovnik, predsjedavajući Furio Radin dao je novu stanku od 10 minuta da se prestane s traženjem povreda Poslovnika.

Komentara 78

Avatar Ronin
Ronin
11:34 08.12.2017.

Kada vidim tko su sve saborski zastupnici, nije ni čudo što je Hrvatska među najzaostalijim zemljama u EU. "Gospodo" zastupnici, jeli vas barem malo SRAMOTA??

TT
tTony
14:28 08.12.2017.

Glasnovic je u pravu sto se tice iseljenistva ,veliki broj ljudi htjeli bi se vratit u mirovinu veliki je problem sa obitelji i djecom koji nisu drzavljani i nisu rodjeni u hrvatskoj ta djeca su veliki potencijal ali cijeli procesces oko drzavljanstva nije za virovat provjerite pitanja i kriterije sta se sve trazi i polaganje nekakvog ispita moze portrajat do tri godine.

Avatar mama mia
mama mia
12:27 08.12.2017.

Dobro viči da te čuju domoljubi i oni u Australiji i oni u Kanadi i jasno i glasno im reci kako ih se tretira

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije