Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDGRAĐE KIJEVA

Glavni tajnik UN-a potresen prizorima u Ukrajini: 'Vidim svoje unuke kako bježe u strahu. Rat je ludost u 21. stoljeću'

Antonio Guterres
Foto: Profimedia
1/7
28.04.2022.
u 11:13

Antonio Guterres zatim je posjetio Buču, drugo predgrađe Kijeva, gdje su Rusi, prema optužbama Ukrajinaca, počinili ratne zločine. Tijekom poslijepodneva sastat će se s predsjednikom Volodimirom Zelenskijem.

Rat u 21. stoljeću je ludost, rekao je u četvrtak glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres nakon dolaska u Borodjanku, u predgrađe Kijeva, gdje su Rusi, kako navode Ukrajinci, počinili zločine tijekom okupacije tog područja u ožujku.

Guterres, kojemu je ovo prvi posjet Ukrajini od početka ruske invazije 24. veljače, dao je ovu izjavu novinarima ispred ruševina stambenih zgrada, u pratnji ukrajinskih vojnika i mjesnih čelnika.

"Zamišljam svoju obitelj u jednoj od ovih kuća koje su danas razorene i spaljene", rekao je novinarima. "Vidim svoje unuke kako bježe u strahu. Rat je ludost u 21. stoljeću, nikakav rat nije prihvatljiv u 21. stoljeću", dodao je.

Antonio Guterres zatim je posjetio Buču, drugo predgrađe Kijeva, gdje su Rusi, prema optužbama Ukrajinaca, počinili ratne zločine. Tijekom poslijepodneva sastat će se s predsjednikom Volodimirom Zelenskijem.

UN-ov glavni tajnik doputovao je u srijedu navečer u Ukrajinu nakon posjeta Moskvi u utorak, kada se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i pozvao Rusiju da surađuje s UN-om u evakuaciji civila s bombardiranih područja, napose s istoka i s juga Ukrajine, gdje je sada središte ruske ofenzive.

Gazprom ispunio prijetnju: Prekinuli smo isporuku plina Bugarskoj i Poljskoj

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Bud Humski
Bud Humski
21:51 28.04.2022.

Zao mi je ukrajinskog naroda koji neduzan ispasta za glupost svog tragikomicara i za pohlepu "prodavaca demokracije", ali... Gospodine glavni tajnice UN-a, kad ste zadnji put bili u Yemenu, ili u Siriji, ili u Libiji, ili u Afganistanu... da ne nabrajam dalje? Da zamislis malo svoju obitelj na jednom od mnogobrojnih mjesta pod vedrim nebom, na jednom od tih mnogobrojnih mjesta gdje su nekad kuce stajale... Tamo gdje je "obrambeni savez" NATO ikad bio, tamo vise ni trava ne raste...

MH
Max.hr
13:52 28.04.2022.

Japanci imaju vježbe na granici Rusije.Danas je Japanska vojska modernija jača od Ruske,a imaju i više vojnika kao i stanovnika a i pokupovali sve ultra brze raketice,najnovije aviončiče a imaju i četiri nosača aviona.Dakle vratiti će Sjeverni teritorij bez obziraa što kaže Ruski medo.

DU
Deleted user
12:50 28.04.2022.

Rat je ludost uvik, ne samo u 21. stoljeću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije