Naslovnica Vijesti Hrvatska

Glavaš: Saborski mandat je moj i ne dam ga nikome!

Na upit kako se odlučio ipak nastaviti baviti aktivnom politikom i hoće li to utjecati na rejting HDSSB-a, odgovorio je: - Kakav rejting HDSSB-a? U smislu stranačkog rada, HDSSB me ne zanima – poručuje
21. travnja 2017. u 16:06 5 komentara 534 prikaza
Branimir Glavaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

- Saborski mandat je moj i ne dam ga nikome! Zakonski, ni ne mogu ga više nikome dati – komentirao je Branimir Glavaš svoju odluku da se vrati u saborske klupe. Iako je nakon posljednjih parlamentarnih izbora rekao kako se povlači iz politike, a mjesto u Saboru prepustio Josipu Salapiću, zatražio je ponovno aktiviranje mandata koji je, inače, stavio u mirovanje 2. studenoga lani. Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo pozitivno mu je odgovorilo na zahtjev da se vrati u zastupničke klupe nakon isteka zakonskog roka od šest mjeseci.

- Nemam što komentirati, vraćam se na svoje mjesto, isteklo je šest mjeseci i to je završena priča. Salapić ide 3. svibnja na svoju poziciju u Hrvatsku poštu, ne može više odugovlačiti, rješava svoju egzistenciju – nastavlja Glavaš.

Završava se tako i prijepor oko toga je li Salapić uopće imao zakonsko pravo zamijeniti Glavaša u Saboru. Da je MIP, prihvaćanjem te zamjene, prekršio zakon, tvrdili su, naime, disidenti iz HDSSB-a Vladimir Šišljagić i Dinko Burić. Po preferencijalnim glasovima, objašnjavali su, to mjesto pripada upravo jednome od njih dvojice.

- Ne dopuštam da netko od ove dvojice sjedne na moje mjesto. Svojatali su mandat koji pripada Josipu Salapiću – kaže Glavaš.

Na upit kako se odlučio ipak nastaviti baviti aktivnom politikom i hoće li to utjecati na rejting HDSSB-a, odgovorio je:

- Kakav rejting HDSSB-a? U smislu stranačkog rada, HDSSB me ne zanima – poručuje.

Dragan Vulin Traži ispriku D. Vulin: Šokirani smo, naše prezime je staro hrvatsko, iz Dalmacije, i s ponosom ga nosimo Branimir Glavaš MIP odlučio Branimir Glavaš se može vratiti u Sabor

Njegova se stranka, podsjetimo, u listopadu suočila s velikim raskolom, a "pobunjenici" su isticali kako je, po njima, upravo Glavaš zaslužan za pad HDSSB-a i osvajanje tek jednog saborskog mandata. Tražili su da se potpuno povuče iz politike, a on im je odgovarao kako to i namjerava.

- Bio je to čisti blef da se on povlači iz politike jer inače ne bi stavio mandat u mirovanje, već bi ga dao. A Sabor je pokazao kako se može manipulirati zakonima jer je šest mjeseci otezao i Odbor se za zakonodavstvo sve do danas nije sastao kako bi se očitovao o toj zamjeni. Pokušali su se dvaput sastati, a onda nisu imali kvorum, sve su to igre i igrice – kazao nam je, pak, Dinko Burić.

Ne vodi se trenutno, dodaje, nikakav upravni postupak, već su se njih dvojica obratila Saboru.

- Glavaš će se iz politike povući na idućim izborima jer nitko za njega neće glasovati. Povratak u Sabor njegov je labuđi pjev što se tiče političkog djelovanja – zaključuje Burić.

>> Novo suđenje Branimiru Glavašu bit će 6. srpnja

>> Koga bi Osječani podržali kao gradonačelnika? Vrkić vodi, druga Ivana Šojat

Elipso

 • Avatar Istinski Pravi Hrvat
  Istinski Pravi Hrvat:

  Branimir Glavaš je istinski pravi hrvat, pravi balkanski muškardin i pravi domoljubni ratni zločinac.

 • AVIM:

  Neću ulaziti u njegove ,,zasluge,,u ratu ali želim pitati koji istinski i RODENI Hrvat ima dvojno Državljanstvo i dvije osobne karte

 • Ma nije to:

  Balkanski Hrvat ne postoji. Ti si izrod balkance koji se potpisujes kao Hrvat a Glavas je Hrvat kojim se ponose svi Hrvati.