Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži ispriku

D. Vulin: Šokirani smo, naše prezime je staro hrvatsko, iz Dalmacije, i s ponosom ga nosimo

Dragan Vulin
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
15.02.2017.
u 12:45

Čelnika HDSSB-a uvrijedilo je što je gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić na Facebooku istaknuo kako je on prezimenjak srbijanskog ministra Aleksandra Vulina, poznatog po "pročetničkim izjavama i antihrvatskim stavovima"

Zaiskrilo je između gradonačelnika Osijeka Ivice Vrkića i čelnika HDSSB-a Dragana Vulina, a povod je bila Vulinova prozivka da Vrkić "nije dovoljno oštro reagirao na optužbe srbijanskog ministra Ivice Dačića o Osijeku i Stepincu". Vrkić je odgovorio na Facebooku.

– Iznenađuje me da on istovremeno nije spomenuo svog imenjaka Vulina koji je u svojim izjavama o Hrvatskoj daleko gori od Dačića. Znači li to da se „naš“ Vulin priprema da i grad Osijek dobije gradonačelnika istog prezimena? – napisao je Vrkić u utorak navečer. Vulin je to ocijenio šokantnom uvredom i za njega, ali i cijelu mu obitelj, ističući kako je A. Vulin "poznat po, najblaže, pročetničkim izjavama i antihrvatskim stavovima", pa očekuje javnu ispriku.

– Naše prezime je staro hrvatsko prezime s korijenima iz Dalmacije i s ponosom ga nosimo, ali ne samo to. Podsjetit ću ga da sam ja 1991. kao petogodišnji dječak prošao strahote rata, bio prognanik, pet članova moje obitelji dalo je živote u obrani domovine, pa i grada Osijeka. Otac mi je dragovoljac Domovinskog rata koji je u vojsku stupio 15. siječnja 1991., što je gotovo godinu dana ranije nego što je to učinio sam Vrkić. Za razliku od njega, niti ja, niti itko iz moje obitelji nije uživao nikakve društvene povlastice, ni prije rata, ni poslije njega. Moj otac ima mirovinu od 2050 kuna, a majka je spremačica u školi – rekao je Vulin.

Zamjenik mu Karlo Šatvar izjavio je kako Vrkić, "umjesto da štiti građane Osijeka od napada iz Beograda, od Ivice Dačića, napada Dragana Vulina".

– Mogli bismo mu istom mjerom odgovoriti zašto nije oštrije reagirao prema Ivici Dačiću. Možda zato što su imenjaci ili ih možda veže pripadnost Komunističkoj partiji prije rata. No, nećemo se spuštati na takvu razinu – izjavio je Šatvar, dodajući kako Vrkića "možda hvata i panika pa u svakome tko ga kritizira vidi neprijatelja ili protukandidata".

>> Vulin disidentima: Uzalud vam trud, svirači! Mogli ste izabrati i novog predsjednika CDU-a

Komentara 80

CA
carlo20
13:16 15.02.2017.

Jako podlo od Vrkića. Iza ovog Vrkića nakon četiri godine vlasti u Osijeku je ostala pustoš, Osijek je prepolovljen i gospodarski na dnu koliko se ljudi iselilo, ali važno da se Vrkić bavi prezimenima.

IL
ilijan
13:05 15.02.2017.

A zašto taj vulin preko Drine nebi bio Hrvat pravoslavac...

CJ
celavi.josip
13:21 15.02.2017.

Mjesta porijekla Vrkića (između Benkovca i Obrovca) i Vulina (između Biograda i Šibenika) udaljena su 30-ak km zračne crte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije