Naslovnica Vijesti Hrvatska

Glavaš preduhitrio Josipovića i prodao odličja za 100.000 kuna

Hrvatski iseljenik iz Australije ponudio je Glavašu novac 'kako bi mu olakšao život u egzilu nakon političkog progona'.
11. kolovoza 2010. u 21:20 266 komentara 8 prikaza
glavaš
Foto: Arhiva VL

Branimir Glavaš objavio je danas da je za 100.000 kuna prodao sva svoja ratna i poratna odličja hrvatskom iseljeniku iz Australije.

Na taj način preduhitrio je moguću akciju predsjednika Josipovića, koji je Glavašu mogao oduzeti sva odličja jer mu je nedavno prestao važiti saborski imunitet.

 

Glavaš je u priopćenju opisao susret s iseljenikom koji mu je u srijedu zakucao na vrata njegova doma u Drinovcima u BiH. Muškarac mu je ponudio novac 'kako bi mu olakšao život u egzilu nakon političkog progona', što je Glavaš odbio.

"Budući da nisam želio primiti novce od meni do danas nepoznatog čovjeka, kao indirektni model pomoći prihvatio sam njegovu ponudu da za iznos od 100.000 kuna otkupi sva moja ratna i poratna odličja" – piše Glavaš u svom priopćenju.

 

Tako je nepoznatom iseljeniku, stoji u priopćenju, prodao odličja koja mu je dodijelio Franjo Tuđman.

 

Za 100.000 kuna muškarac je dobio Spomenicu Domovinskog rata, Spomenicu domovinske zahvalnosti, Red hrvatskog trolista, Red Ante Starčevića, Red bana Jelačića, Red kneza Domagoja s ogrlicom i Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom.

 

Glavaš je nakon odluke Vrhovnog suda kojom je potvrđena presuda Županijskog suda u Zagrebu da je Glavaš kriv za ratne zločine, te mu je izrečena zatvorska kazna u trajanju od osam godina, automatizmom prestao biti zastupnikom Hrvatskog sabora.

 

>>Josipović: O Glavaševim odličjima odlučit ću pošto vidim presudu

>>Nekad moćni političar i gazda Slavonije postao osuđenik

Obrana Glavaša financijski iscrpi

Obrana Glavaša financijski iscrpila
Doći do komentara predsjednika HDSSB-a dr. Vladimira Šišljagića na Glavašev najnoviji potez danas nismo uspjeli. Nisu se javljali ni drugi mu kolege, no u bliskim im krugovima doznajemo da je Glavaš prilično razočaran presudom jer je vjerovao u ponovno suđenje i dokazivanje nevinosti.

Odličja su ga podsjećala, kažu, na licemjernost stranke koju je stvarao, a iz koje je izašao 2005. kada je i započeo njegov progon. Glavaša je, pričaju, financijski iscrpila obrana, a da ne bi došao u «napast» prodaje imovine sve je prepisao na sina Filipa. (Ž. K. R./VLM)

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • western01:

    ..ja to obrazlazem vremenom rata kada su generali postajali preko noci,bilo je vrijeme tako i trebali smo generale,,hvala t predsijednice FRANJO ja bih isto napravio da sam bio na tvome mijestu...

  • veky:

    Odličja se ne bi smjela nikako prodavati! Ona se samo dijele! Tko ih je kako zaslužio u to ne bih ulazila! I tvrdim da se i od ponosa živi! I to još kako!

  • western01:

    hey o politika sa IVOM ,i vijesti da general prodaje svoja odlicja sijecaju me na vrijeme u kojemu sam odrastao,nije bilo lose,samo sam poslije vidio bolje...