Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć iz australije

Glavaš preduhitrio Josipovića i prodao odličja za 100.000 kuna

glavaš
Arhiva VL
11.08.2010.
u 21:20

Hrvatski iseljenik iz Australije ponudio je Glavašu novac 'kako bi mu olakšao život u egzilu nakon političkog progona'.

Branimir Glavaš objavio je danas da je za 100.000 kuna prodao sva svoja ratna i poratna odličja hrvatskom iseljeniku iz Australije.

Na taj način preduhitrio je moguću akciju predsjednika Josipovića, koji je Glavašu mogao oduzeti sva odličja jer mu je nedavno prestao važiti saborski imunitet.

 

Glavaš je u priopćenju opisao susret s iseljenikom koji mu je u srijedu zakucao na vrata njegova doma u Drinovcima u BiH. Muškarac mu je ponudio novac 'kako bi mu olakšao život u egzilu nakon političkog progona', što je Glavaš odbio.

"Budući da nisam želio primiti novce od meni do danas nepoznatog čovjeka, kao indirektni model pomoći prihvatio sam njegovu ponudu da za iznos od 100.000 kuna otkupi sva moja ratna i poratna odličja" – piše Glavaš u svom priopćenju.

 

Tako je nepoznatom iseljeniku, stoji u priopćenju, prodao odličja koja mu je dodijelio Franjo Tuđman.

 

Za 100.000 kuna muškarac je dobio Spomenicu Domovinskog rata, Spomenicu domovinske zahvalnosti, Red hrvatskog trolista, Red Ante Starčevića, Red bana Jelačića, Red kneza Domagoja s ogrlicom i Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom.

 

Glavaš je nakon odluke Vrhovnog suda kojom je potvrđena presuda Županijskog suda u Zagrebu da je Glavaš kriv za ratne zločine, te mu je izrečena zatvorska kazna u trajanju od osam godina, automatizmom prestao biti zastupnikom Hrvatskog sabora.

 

>>Josipović: O Glavaševim odličjima odlučit ću pošto vidim presudu

>>Nekad moćni političar i gazda Slavonije postao osuđenik

Komentara 266

WE
western01
08:08 12.08.2010.

..ja to obrazlazem vremenom rata kada su generali postajali preko noci,bilo je vrijeme tako i trebali smo generale,,hvala t predsijednice FRANJO ja bih isto napravio da sam bio na tvome mijestu...

VE
veky
22:43 11.08.2010.

Odličja se ne bi smjela nikako prodavati! Ona se samo dijele! Tko ih je kako zaslužio u to ne bih ulazila! I tvrdim da se i od ponosa živi! I to još kako!

WE
western01
11:19 12.08.2010.

hey o politika sa IVOM ,i vijesti da general prodaje svoja odlicja sijecaju me na vrijeme u kojemu sam odrastao,nije bilo lose,samo sam poslije vidio bolje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije