Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u Otvorenom

Glasovac i Benčić oštro po HDZ-u, Bačić otkrio hoće li biti novi ministar

HRT
23.02.2022.
u 22:56

Druga godina je mandata. To je i vrijeme kada dolazi do svojevrsnih osvježenja u Vladi, kaže Branko Bačić

O trenutačnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj, imenovanju novog ministra i mogućoj rekonstrukciji Vlade govorilo se u večerašnjoj emisiji Otvoreno na HRT-u. 

Sandra Benčić (Možemo!) i Sabina Glasovac (SDP) bile su vrlo oštre prema Branku Bačiću (HDZ), a on je odmah odgovorio hoće li naslijediti Horvata na mjestu ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. 

- Jednom ministar, uvijek ministar. Prilično sam oprezan kad dajem izjave o svojoj budućnosti. Često puta u politici je - nikad nemoj reći "nikad". Ali obnašam dužnost predsjednika Kluba HDZ-a, mislim da je to iznimno odgovoran posao. Na njoj ću sasvim sigurno i ostati. Predsjednik Vlade je razgovarao danas s nekoliko kandidata. U stranci ima dovoljno dužnosnika koji su se na nacionalnoj i lokalnoj razini etablirali kao iskusni i dobri političari i prilično su dobro upoznati s poslovima koje podrazumijeva znanje ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine - rekao je Bačić, piše HRT.  

Odgovarajući na pitanje radi li se o opsežnijoj rekonstrukciji Vlade, kazao je da se razmišljalo i o rekonstrukciji. 

-  Druga godina je mandata. To je i vrijeme kada dolazi do svojevrsnih osvježenja u Vladi. Ono što me pitate je druga stvar koja je vezana za pravosudni epilog ministra Horvata. U istragu je uključen i potpredsjednik Vlade, a iz medija čujem da su određeni i izvidi nad ministrom Aladrovićem. Za sada nemam drugih saznanja. Sve čitam iz medija. Zahvaljujući ovakvoj politici Vlade, apsolutno je neovisno pravosuđe. Ruke su glavnoj državnoj odvjetnici, USKOK-u i svim tijelima progona slobodne, kazao je Bačić i dodao da se ne želi utjecati na rad državnog odvjetništva - rekao je Bačić. 

Sandra Benčić je kazala da ne vidi stabilnu vladajuću većinu. 

- Prošli tjedan je uhićen ministar. Provode se izvidi nad potpredsjednikom Vlade i još jednim ministrom. To je ono što minimalno znamo. Oni su također trebali biti uhićeni pa je povučena kočnica u zadnji tren - kazala je Benčić.

- Mi sasvim ozbiljno razgovaramo o tome da je taj uhićeni ministar, preko odvjetnika aktivirao mandat u Saboru, odmah ga zamrzao. Dobivat će punu plaću šest mjeseci i dok je u istražnom zatvoru. Mi o tome najozbiljnije razgovoramo 2022. godine. Jel razumijete koliko smo krivo otišli da uopće o tome razgovaramo, kao o ozbiljnoj opciji. Stabilna vlada? Vlada u kojoj premijer kao zamjenu za uhićenog ministra bira gospodina Čuraja, iz stranke koalicijskog partnera koja ima ispod 1% potpore birača u Hrvatskoj, zapravo je statistička greška - dodala je Benčić. 

Sabina Glasovac smatra da je "cijela Vlada najslabija karika". 

- Razumijete li da u ovoj situaciji pričamo hoće li ministar biti Čuraj ili netko drugi. Naša svakodnevica je činjenica da se i dalje suočavamo s COVID krizom, da imamo problem s obnovom koja još nije krenula, da je nepodnošljiv inflatorni udar na građane, a bit će još i gori kad vidimo da se ozbiljno sprema rat koji će itekako utjecati i na cijene u Hrvatskoj - rekla je Glasovac. 

Komentara 10

ST
stefj
01:44 24.02.2022.

Benčić samo skače i lamače rukama, jedino zna optuživati, vikati i za sve okrivljavati druge. Ko da je i dalje na cesti i demonstrira za Titeka... Takvi su svi u toj škvadri, vidi se po Zagrebu gdje stvaraju nove probleme, umjesto da rješavaju stare... Glasova je novi Maras, ništa drugo. A kada priča kako se srami, interesantno je kako se nije sramila kada su imali najgoru vladu u povijesti Hrvatske... Žalosno je da HDZ nema koga drugog poslati osim Bačića u emisiju, a Čuraj u svemu tome liči na hlebinca, mada i sam ima prste u pekmezu... Sigurno se mogla napraviti bolja emisija nego slušati političare kako se prepucavaju i mlate praznu slamu. Ne znaš tko je gori...

TO
ToVuS
04:55 24.02.2022.

Mogli su pozvat nekoga u emisiju tko zastupa hrvatske interese.

DU
Deleted user
23:52 23.02.2022.

Mili bože, kuda je došla ova prčija od države? Uđeš u HDZ i možeš postati i Ministar i Ginekolog. Sistem je isti, ne kužim ništa ali mogu pogledati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije