Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMANTIRAO GLASINE

Marić: I dalje sam ministar, nemam nikakve razgovore. Oglasio se i Adris

Zdravko Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Autori: Hina, Vecernji list
12.11.2018.
u 17:06

Neki članovi Vlade su rekli da informacija nije točna, a drugi da ne vjeruju da će se to dogoditi

Ministar financija Zdravko Marić demantirao je u ponedjeljak medijsku objavu da napušta Vladu i odlazi u Adris grupu.

 

Upitan uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a ima li istine u tvrdnjama jednog dnevnog lista da odlazi u Adris grupu, Marić je odgovorio kako ne zna tko je ni zašto plasirao tu informaciju te ustvrdio da ostaje u Vladi.

- Nema nikakvih razgovora ni pregovora s bilo kime. Radim svoj posao kao ministar financija - rekao je Marić.

- Koliko znam, i dalje sam ministar financija u Vladi RH - dodao je.

Istaknuo je da je fokusiran na predstojeće saborske rasprave o poreznim zakonima, rebalansu proračuna i proračunu za iduću godinu.

Iz Adris grupe stigla je službena rekacija nakon što su se pojavile informacije da bi ministar Zdravko Marić mogao karijeru napraviti u toj kompaniji: - Voljeli bismo da možemo komentirati, ali nemamo što. Adris kotira na Zagrebačkoj burzi i obvezni smo, u skladu s pravilima, pravodobno objavljivati točne informacije - izjavili su iz Adrisa za Večernji list.

Prema zakonu o sprječavanju interesa ministri ne mogu biti u nijednoj upravi bar godinu dana.

O tome da bi ministar financija Zdravko Marić svoju karijeru početkom sljedeće godine trebao nastaviti u Adrisu pisao je Glas Istre pozivajući se na neslužbene informacije, dok 24 sata neslužbeno doznaju iz Vlade da im je ovo prvi glas o tome.

Glas Istre navodi da bi Marić mogao zasjesti na sami vrh, odnosno na mjesto predsjednika Uprave Adris Grupe, na kojem je već godinama neprikosnoven Ante Vlahović, koji je ujedno i najveći pojedinačni dioničar.

Kako se neslužbeno doznaje iz Vlade, njima je ovo prvi glas o tome. Neki članovi Vlade su rekli da informacija nije točna, a drugi da ne vjeruju da će se to dogoditi.

Još krajem kolovoza ove godine u javnosti se "zakotrljala" priča da je Marić, koji je prije ministarskog posla bio i u Agrokoru, nezadovoljan te da želi otići iz Ministarstva financija i vratiti se u realni sektor. Tada su se kao razlozi navodili politički pritisci kojima je bio izložen, problemi s prihvaćanjem njegovih zakonskih prijedloga, ali i određeno zasićenje u obnašanju jedne od najzahtjevnijih funkcija u Vladi. 

Pogledajte i video s predstavljanja knjige Martine Dalić:

Ključne riječi

Komentara 70

BR
Brontops
18:36 12.11.2018.

Ovaj fake news je jos jedan dokaz da antihrvatska ”druzba” neumorno, kontinuirano, perfidno... radi na zamaranju, podjeli, nepovjerenju, frustraciji... VL je, po mojoj procjeni, jedna od platformi za uzburkavanje hrvatskog podneblja - kroz bezbroj clanaka, a da i ne spominjem komentatore i komentare koji sa svih strana siju, bljuvotine, neistine..., nedavno je ispod jednog clanka o Vucicevom ”Stljecu pobjeda” komentiralo oko 500 komentatora od koji su preko 400 bili komentatori iz Republike Srbije. Mnogobrojni Hrvati, oni kojima je IQ negdje oko 79 upijaju i sire fake news, bljuvotine, frustracije... Tome treba stati na kraj!

TE
tegovdizac
16:08 12.11.2018.

za dobrim konjem prašina se diže. ovo je samo potvrda znanja i sposobnosti zdravka marića

HR
Hrvatska
16:30 12.11.2018.

Maricuu ne idiii!❤️❤️❤️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije