Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVA NA ISTOKU HRVATSKE

Ginekolog osuđen zbog silovanja pacijentice, dobio četiri godine zatvora: 'Ovo je poruka seksualnim predatorima'

Otvorena nova rađaonice Klinike za ginekologiju i porodništvo KB Sveti Duh
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
08.02.2024.
u 15:53

Istom presudom ovome liječniku izrečena je i sigurnosna mjera zabrane potpunog obavljanja djelatnosti liječničkog posla u trajanju od 4 godine.

Prvostupanjskom presudom danas je na Županijskom sudu u Osijeku liječnik, specijalist ginekologije, osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 godine. Istom presudom ovome liječniku (podaci poznati redakciji) izrečena je i sigurnosna mjera zabrane potpunog obavljanja djelatnosti liječničkog posla u trajanju od 4 godine. U obrazloženju presude stoji kako se presuda izriče zbog kaznena djela protiv spolne slobode, odnosno silovanja i vršenja bludnih radnji.

U obrazloženju presude navodi se i događaj od 9. listopada 2021. godine kada je oštećena došla kod ovoga liječnika u ordinaciju na ginekološki pregled. Kako stoji u presudi, on je odmah nakon što je pacijentica ušla u ordinaciju, nju zaključao, što je objasnio željom da joj se umanji osjećaj straha i nelagode zbog pregleda. U presudi je potom detaljno opisano silovanje. Sličan scenarij ponovio se i tijekom pregleda 22. veljače i 14. lipnja 2021. godine.

Otvorena nova rađaonice Klinike za ginekologiju i porodništvo KB Sveti Duh
1/57

– Zadovoljni smo kako je cijeli postupak prošao iako se može očekivati da će okrivljenik uložiti žalbu Visokom kaznenom sudu. Međutim, ovo je isto tako i poruka svima drugima seksualnim predatorima. Nadamo se kako će sada i KBC Osijek pokrenuti odgovarajući postupak jer od dana kada je potvrđena optužnica pa do danas, ni bolnica ni Hrvatska liječnička komora nisu se ni na koji način oglasili iako su bili upoznati s postupkom te je on sve to vrijeme i dalje radio kao ginekolog – rekla je odvjetnica pacijentice koja je pokrenula postupak Marija Cindrić Bojmić.

Kako je Večernji list pisao, liječnik je u svojoj obrani demantirao sve navode pacijentice napominjući kako je poznaje unazad pet godina te da joj je obavio operativni zahvat, a nakon toga i dalje liječio. Govorio je kako je pacijentica u početku dolazila na preglede svakih mjesec dana, a kasnije svaka četiri mjeseca.

VEZANI ČLANCI:

Govoreći o optužbama, kazao je da se vrata svih ginekoloških ambulanti zaključavaju radi privatnosti pacijentica, kao i da je svoju lijevu ruku stavio na njeno rame, a da mu je ona rekla da ima bolove u području lijevog jajnika. Za trenutak kada ga se optužuje za silovanje, rekao je da kada se pacijentica počela povlačiti prema nazad, da je on ustajao te je mahinalno povukao hlače gore, iz čega je ona izvela pogrešan zaključak. Za događaj u veljači kaže kako je ona njega zagrlila i bila vidno raspoložena te da ju je on potapšao po leđima. Navodi i kako u lipnju nije bilo nikakvog fizičkog kontakta.

VIDEO Žene u Indiji zapalile kuću muškarca optuženog za silovanje

Ključne riječi

Komentara 4

ŠT
ŠtoReći
19:11 08.02.2024.

4g zatvora i mjera zabrane potpunog obavljanja djelatnosti liječničkog posla u trajanju od 4 godine.... Svašta.. Neće valjda u zatvoru za to vrijeme 4g obavljati djelatvnost liječničkog posla?! ili ga planirate pustiti vikendom da može raditi ginekološke preglede.... Treba dobitoeba dobito trajnu zabranu obavljanja liiečničkog posla i to je to.

Avatar Idler 3
Idler 3
17:15 08.02.2024.

Ni meni baš ni jasno kaj i kak ?

HP
Hrvat pravoslavac
14:08 11.02.2024.

A šta se ime ne smije napisati???? Znači počinitelj kaznenog djela uhvaćen, osuđen i nema identiteta????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije