Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI MILIJARDE

Gates upozorio da bi teroristi mogli u napadima koristiti velike boginje: 'Kako bi svijet na to reagirao?'

Bill Gates
Foto: Raphael Lafargue / Pool
1/2
05.11.2021.
u 13:44

Osnivač Microsofta upozorio je svjetske čelnike da se moraju pripremiti na katastrofe kao što je "teroristički napad velikim boginjama" i to bez obzira na cijenu, te je pozvao na formiranje Radne skupine za pandemije Svjetske zdravstvene organizacije.

Milijarder Bill Gates pozvao je vlade diljem svijeta da ulože milijarde u istraživanje i razvoj s ciljem sprječavanja novih pandemija i mogućih bioterorističkih napada. 

Osnivač Microsofta upozorio je svjetske čelnike da se moraju pripremiti na katastrofe kao što je "teroristički napad velikim boginjama" i to bez obzira na cijenu, te je pozvao na formiranje Radne skupine za pandemije Svjetske zdravstvene organizacije. 

- Iako bi istraživanje moglo biti skupo, moglo bi dovesti do novih inovacija - objasnio je. 

Kazao je da zemlje poput SAD-a i Velike Britanija moraju ulagati desetke milijardi dolara za financiranje istraživanja. 

- Nadam se kako ću za pet godina moći napisati knjigu "Mi smo spremni za sljedeću pandemiju", ali trebat će desetci milijarda za istraživanje, a SAD i Velika Britanija trebaju biti dio toga - kazao je Gates u intervjuu danom bivšem ministru zdravstva Jeremyju Huntu, prenosi The Daily Mail. 

Foto: Pixabay/Sarah Johnson

- Vjerojatno će trebati oko milijardu dolara na godinu za radnu skupinu WHO-a koja bi pratila stanje i radila pripreme za nešto što zovem "igre klica". 

Predložio je da "igre klica" uključuju i pripreme za bioterorističke napade kao što je moguć napad velikim boginjama na aerodromu. 

- Što ako teroristi donesu uzorak velikih boginja na deset različitih aerodroma? Kako bi svijet na to reagirao ? - zapitao se milijarder i naveo kako postoje prirodno uzrokovane epidemije i epidemije uzrokovane bioterorizmom koje bi čak i mogle biti znatno gore od onih koje smo doživjeli. 

Stava je kako bi ulaganje u istraživanje moglo napraviti znatni napredak u medicini i znanosti što bi koristilo čovječanstvu i u godinama kad se ne bori s pandemijom.

VIDEO: Stožer: Nova pravila za okupljanja, potvrde obavezne u javnim i državnim službama!


 

Komentara 10

PA
PapaZooro
13:58 05.11.2021.

Bilov labos iz Kine kreće u novu akciju slobodne šetnje Kiber virusa.

RE
Regica
14:41 05.11.2021.

O iss ovako je I koronu najavio..false flag opet krece. Ovu sotonu, prijatelj pedoffila,treba zatvorit zajedno sa svojom klikom.

BU
bucogi
14:42 05.11.2021.

Hoće crknut više zlotvor!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije