Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve za pukovnika

Gadafijev harem: Otimali školarke za seksualne robinje

Moamer Gadafi
Reuters/PIXSELL
26.08.2013.
u 09:15

Djevojka tvrdi da je gotovo svakodnevno silovana, premlaćivana i zlostavljana te da je vidjela i druge dječake i djevojčice koji su doživjeli sličnu sudbinu

Smaknuti bivši predsjednik Libije, pukovnik Moamer Gadafi, naredio je otmice školarki koje su potom držane kao seksualne robinje u njegovoj rezidenciji, prenosi navode iz nove knjige Daily Mail.

Djevojka nazvana Soraya oteta je dok je imala 15 godina te je pet godina držana zatočena u podrumu u Gadafijevoj "utvrdi" blizu Tripolija. Djevojka tvrdi da je gotovo svakodnevno silovana, premlaćivana i zlostavljana te da je vidjela i druge dječake i djevojčice koji su doživjeli sličnu sudbinu. Njezina priča i priča drugih žrtava objavljene su u knjizi novinarke francuskog Le Mondea Annick Cojean "Gadafijev harem: Priča o mladim ženama i zloupotrebi moći u Libiji". Novinarka tvrdi da su silovani i muškarci i dječaci te da su ženski tjelohranitelji, koji su okruživali Gadafija, zapravo bile njegove ljubavnice te nisu znale rukovati oružjem.

Bila je slobodna tek kada je pao režim

Cojean je počela istraživati Gadafijeva zlostavljanja nakon što se našla sa Sorayom, čije ime je izmijenjeno, koja joj je ispričala svoju strašnu priču. Dok je još pohađala školu u gradu na obali Sirtu, Soraya je dobila "čast" da preda buket cvijeća pukovniku tijekom njegova posjeta 2004. godine. Nakon što mu je predala cvijeće, Gadafi je Sorayi pogladio glavu, što je navodno bio znak njegovim suradnicima da je želi. Sljedeći dan već je prevezena u njegovu rezidenciju izvan Tripolija, Bab al-Azizia, gdje su je skinuli, obrijali i odveli Gadafiju. Kada ga je odbila, ravnatelj harema Mabrouka odvezao ju je na "učenje lekcija".

Školarka je morala gledati pornografiju te su je natjerali da gleda Gadafijev seksualni odnos s drugima "kako bi naučila". Dječake i svoje ženske čuvarice navodno je također silovao Gadafi, stoji u knjizi. Sorayu su napokon pustili 2009. godine, no bila je sramota za svoju obitelj jer je imala seksualni odnos izvan braka. Slobodno se osjetila tek nakon smrti diktatora 2011. godine i pada njegova režima.

>>Gadafijevu rezidenciju pretvorit će u zabavni park za obitelji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije