Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO KREĆE ŠKOLA

ANKETA Podržavate li zabranu mobitela u školama?

Ilustracija za TikTok
Foto: Jens Kalaene/DPA
1/3
31.08.2023.
u 10:56

Zbog mnogobrojnih argumenata za i protiv, mi smo vas pitali što mislite o zabrani korištenja mobitela u školama

Uoči nove školske godine koje učenike čeka od idućeg ponedjeljka, nastavnici ubrzano usuglašavaju pravila koja će vrijediti. Na jednom od njih intenzivno rade i u Splitu, i to vezano uz korištenje mobitela u školama. Planiraju se strože kontrole, a moguće je da će se i zabraniti

- Od trenutka kada učenik uđe u školu do trenutka kada izađe, kad završi nastava, mobilni uređaj se ne koristi. Mi moramo dobiti podršku roditelja - naglasio je predsjednik Aktiva ravnatelja osnovnih škola Grada Splita Davor Šimić, prenosi HRT.

Argumenti za korištenje, ali i za zabranu mobitela kod učenika su mnogobrojni. S jedne strane, učestalo korištenje znatno utječe na mentalno te fizičko zdravlje djece, no ona bi mogla napraviti i suprotni efekt. Djeca bi, zabranu li se u potpunosti mobiteli, mogla davati stare nekorištene mobitele kao one koje korite svakoga dana, a isto tako bi i nakon škole djeca mogla i više vremena provoditi na mobitelu samo kako bi ''nadoknadila'' ono što nisu mogli za vrijeme nastave. 

A kakvo je vaše mišljenje o toj temi, odgovorite u anketi ispod: 

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 2

KU
kuramela
11:41 31.08.2023.

Predlagao sam zabranu još prije 8 godina. Nitko nema hrabrosti uvesti zabranu jer će se buniti roditelji.

Avatar Barba
Barba
13:19 31.08.2023.

Da, mobitelima u školi nije mjesto. Ako ne ide tako, onda neka se unutar škole ometa signal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije