Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZMJENE ZAKONA

Fuchs o prijedlogu koji je izazvao buru u javnosti: Miče se stavak o kažnjavanju nastavnika

Zagreb: Dolazak članova HDZ-a na sjednicu šireg predsjedništva stranke
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/2
14.11.2023.
u 17:53

Stavak o novčanim kaznama, dodao je, odnosio se na one koji se ne pridržavaju postojećih pravilnika.

Iz prijedloga izmjena i dopuna Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi miče se stavak koji se odnosi na novčano kažnjavanje nastavnika, rekao je u utorak ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

"S obzirom na to da je jedna odredba toga članka izazvala toliko bure, i očito se počela politizirati, mi ćemo taj stavak članka maknuti iz prijedloga izmjena i dopuna Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama", rekao je ministar novinarima prije sjednice predsjedništva HDZ-a, napomenuvši da će se u petak sastati s čelnicima sindikata.

Stavak o novčanim kaznama, dodao je, odnosio se na one koji se ne pridržavaju postojećih pravilnika. "Namjera ovog članka bila je poštivanje postojećih propisa, odnosno pravilnika kojih ima nekoliko. No, upravo zbog osjetljivog razdoblja gdje se počinje to politizirati, mi ćemo taj stavak članka maknuti", istaknuo je Fuchs.

Objasnio je da takve odredbe postoje i u drugim zakonima za one koji se ne pridržavaju propisa te da je postojalo "mišljenje da bi to vjerojatno dovelo do veće odgovornosti". "Međutim, ako je to takav veliki problem, najjednostavnije je to maknuti i da ostane ovako kako je bilo. Odgovornost će se, u prvom redu, kao i do sada odnositi na ravnatelje škola i na same ustanove. Nije bila namjera, ići od škole do škole i provjeravati i kažnjavati. Ne, to je jednostavno bila jedna od odredbi koja je trebala ići prema unaprjeđenju odgovornosti za primjenu postojećih pravilnika", rekao je Fuchs.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Plenković: Ivan Anušić kandidat je za novog ministra obrane, na poziciji već od četvrtka

Komentara 5

NO
Nordik
18:11 14.11.2023.

Zašto se ne bi po istom principu, kažnjavali i suci, doktori, socijalini radnici... Ovo je inače kretenska odluka.

ST
stiper
18:06 14.11.2023.

Ovo je najveći cirkus na svitu, ovo je reality show, ovo se snima, ovo se negdi gleda i neko umire od smija a mi krepajemo od srama

GO
goran2hr
22:52 14.11.2023.

Što ministar kaže, o otkazu i kažnjavanju profesora, jer je u školi objesio slike generala Markača i Gotovine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije