Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hss

Friščić aktivirao mandat, Bajs ostaje bez saborske plaće

'04.12.2011., Zvonimirova 17, Zagreb - Celnici HSS-a nakon objave rezultata parlamentarnih izbora. Bozidar Pankretic i Josip Friscic.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
19.09.2012.
u 11:03

Budući da je nedavno operirao kuk, Friščić vjerojatno neće dugo biti u Saboru pa je za očekivati da će mandat predati predsjedniku stranke Branku Hrgu

Bivši predsjednik Hrvatske seljačke stranke Josip Friščić podnio je u Hrvatskom saboru zahtjev za aktiviranje svog saborskog mandata. Tako će bivši ministar turizma Damir Bajs, koji je zbog toga što nije htio vratiti mandat novom vodstvu svoje stranke prije ljeta isključen iz HSS-a, ostati bez saborske plaće, a kako kaže, vratit će se odvjetničkom poslu.

Iako su u HSS-u već načelno bili odustali od svog jedinog saborskog mandata, Friščićevim povratkom u Sabor 25. rujna opet će biti parlamentarna stranka. S obzirom na to da je nedavno operirao kuk, Friščić vjerojatno neće dugo biti u Saboru pa je za očekivati da će mandat predati predsjedniku stranke Branku Hrgu.

– Ja sam još prije nekoliko mjeseci pozivao Friščića da uzme svoj mandat tako da je ovo za mene očekivano. Ovime sam riješio sve obveze prema svojoj bivšoj stranci – rekao nam je Bajs i kazao da se već dugo želi baviti odvjetničkim poslom pa će sada imati vremena i za to.

Friščić je 22. prosinca prošle godine svoj mandat stavio u mirovanje i prepustio ga Bajsu koji je bio iza njega, dakle drugi na listi HSS-a u drugoj izbornoj jedinici.

>> Čačija dobio jednoglasnu podršku i Bajsa spremio u povijest

Komentara 11

2M
2much4me
11:25 19.09.2012.

Koga vraga taj Friščić opet hoće? Pa HSS je doveo na nikad niže grane. Gori utjecaj je imao nego ubojstvo S. Radića u onoj ljudožderskoj skupštini... Baš svašta!

ST
stevica
12:31 19.09.2012.

Povratak jos jednog lopova,koji je drzao svijecu,dok su hdz-OVCE pasle sve sto im je pod ruku doslo.Citam u jutarnjem listu,pa toliko dokaza za kaljemtu,da je ucestvovao u pljacki,a on slobodan i jos ktomu uz spijuncinu sjedi i stalno prica da nije imao pojma ni o kakvim crnim fondovima.I njemu ce izletjeti slucajno kao hebrangu-lazovu ,,MI SMO KRALI ZBOG CRVENIH,,.

DU
Deleted user
11:20 19.09.2012.

Friščić može sjedit u invalidskim kolicima, a Hrg bi ga mogao koturat po Saboru. Tako bi lukavi prigorsko-podravski dvojac mogao ipak osvojit dva zastupnička mjesta za HSS.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije