Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
županijski HSS

Čačija dobio jednoglasnu podršku i Bajsa spremio u povijest

HSS bjelovarsko-bilogorski (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
01.09.2012.
u 17:29

Svih 113 nazočnih, od 140 pozvanih, javnim glasovanjem dalo mu je bezrezervnu podršku, čime je sada i konačno stavljena točka na burno poglavlje u kojem su se posljednjih mjeseci događala unutarstranačka previranja

Kako se i očekivalo Miroslav Čačija, župan bjelovarsko-bilogorski, novi je predsjednik županijskog HSS-a. Iskazujući mu povjerenje tako su danas u Gudovcu pokraj Bjelovara odlučili delegati izvanredne izborne skupštine. Njih svih 113 nazočnih, od 140 pozvanih, javnim glasovanjem dalo mu je bezrezervnu podršku, čime je sada i konačno stavljena točka na burno poglavlje u kojem su se posljednjih mjeseci događala unutarstranačka previranja zbog poznatog natezanja i konačnog izbacivanja iz stranke Damira Bajsa, dojučerašnjeg lidera ovdašnjih HSS-ovaca.

Zbog podrške njemu dogodili su se lomovi u bjelovarskom i daruvarskom HSS-u, no sada je tomu kraj i prema Čačijinim riječima stranka otvara novo poglavlje. -Potrebna nam je hitna konsolidacija od najmanjeg do najvećeg ogranka, općinskih i gradskih organizacija i s radom na ostvarenju tog cilja krećemo odmah – kazao je Čačija dodajući da HSS nikada nije bio mali te da će to na predstojećim lokalnim izborima i potvrditi. Govoreći o mogućoj suradnji na političkoj sceni Čačija je kazao da vrata nisu zatvorena nikome, no ipak dodao kako je uvjeren da će HSS i nakon izbora zadržati mjesto župana u bjelovarskoj županiji.

Na direktno novinarsko pitanje hoće li na izborima on biti taj HSS-ov kandidat za župana uz karakterističan osmijeh kazao je da je još rano govoriti o kandidatima te da će o tome odlučiti stranačka tijela. Izboru novog predsjednika županijske organizacije HSS-a nazočio je i stranački šef Branko Hrg koji je očito došao umiriti strasti koje su se uzburkale nakon što su bjelovarska i daruvarska gradska organizacija izrazile javnu podršku izbačenom Bajsu. U tome je zasad uspio, što potvrđuje i jednoglasje u izboru Čačije za predsjednika županijske organizacije, no mlak i kurtoazan pljesak koji je dobio na kraju svog obraćanja delegatima ipak najbolje govori koliko je omiljen među ovdašnjim HSS-ovcima.

Ključne riječi

Komentara 8

SU
suncobran
20:47 01.09.2012.

@tkozna pa kod njih nema demokratskog glasanja to se kao i u HDZ-u unaprijed zna tko če pobijediti pitanje je samo dali svi članovi glasaju za kandidata ili na ta glasanja idu samo odabrani i potplačeni tako ti je Hrg u jednom prigratskom naselju pobijedio sa 100% kao HSS iako je ušao na izbore zajedno sa HDZ-om Roko i Peršin nisu ni skužili da na lističu nije bilo ni jedne stranke samo pod 1.HSS i ništa više pa šta je to demokracija

ŠI
široki
08:44 02.09.2012.

kakva ekipa, nemoš vjerovati hahahaha

Avatar tkozna
tkozna
17:48 01.09.2012.

čestitam i ovaj put je HSS pobijedio samog sebe i zario si još jedan klin u demokratsko tkivo. Tko još normalan u demokraciji glasa javom aklamacijom dizanja ruke, pa to je ostatak SKJ ali ne onoga poslije 1974 nego još davno prije. Očito HSS-ovci drže da je njihovo članstvo manje upučeno u demokratske metode izbora. No uz put i ja bih glasao protiv Bajsa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije