Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Monsantovo sjeme

Francuski sud ukinuo zabranu uzgoja GMO kukuruza

kukuruz
Marijan Sušenj/PIXSELL
01.08.2013.
u 17:20

Suci su naveli regulativu EU u kojoj stoji da se takvu zabranu država članica može uvesti "u slučaju izvanrednog stanja ili ako situacija predstavlja veliki rizik" za zdravlje ljudi, životinja ili okoliša.

Najviši francuski sud ukinuo je zabranu uzgoja genetski modificiranog kukuruza koji proizvodi američka multinacionalna kompanija Monsanto uz obrazloženje da je zabrana dozvoljena samo ako uzgoj predstavlja \"veliki rizik\", piše France24.

Francuska je sjeme za kukuruz MON810 zabranila u ožujku 2012. godine. Francuski najviši administrativni sud ukinuo je tu odluku Vlade. MON810 je jedan od samo dva tipa genetski modificiranog sjemena čiji uzgoj je dozvoljen u EU. Suci iz francuskog Državnog vijeća su u priopćenju naveli da zabrana ima malo utemeljenja u zakonu.

Naveli su regulativu EU u kojoj stoji da se takvu zabranu država članica može uvesti \"u slučaju izvanrednog stanja ili ako situacija predstavlja veliki rizik\" za zdravlje ljudi, životinja ili okoliša.

>>Francuski znanstvenici dokazali: GMO je štetan za zdravlje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije