Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOPLINSKI VAL

FOTO Velike vrućine u cijeloj Hrvatskoj: Na mjestima temperature iznad 36°C, u moru skoro 30°C

Foto: Lovro Domitrovic/Ivana Ivanovic/PIXSELL/Sasa Tadinac/HALOPIX
1/6
26.08.2023.
u 15:41

Prema podacima DHMZ-a u Sinju je oko 15 sati izmjereno 36.1 stupnjeva, no u Brnaškoj ulici koja je orijentirana više prema suncu na jednoj je ljekarnoj izmjereno čak 48 stupnjeva

Nesnosne vrućine pogodile su Hrvatsku i ove subote, dok je za čak pet regija upaljen crveni Meteoalarm. Prema službenim mjerenjima DHZM-a, najviša temperatura do 15 sati zabilježena je u Vinkovcima te Belom Manastiru te je iznosila 36.5 °C, dok je iznad 36°C izmjereno na nekoliko mjesta u Hrvatskoj.

Tako su najveće temperature izmjerene još u Kninu, Bosiljevu, Gradištu, Osijeku te Bilogori, dok je na zagrebačkom Griču izmjereno 35.8°C. Prema podacima DHMZ-a u Sinju je oko 15 sati izmjereno 36.1 stupnjeva, no u Brnaškoj ulici koja je orijentirana više prema suncu na jednoj je ljekarnoj izmjereno čak 48 stupnjeva.

Foto: Sasa Tadinac/HaloPix/PIXSELL

Temperature mora također su iznimno visoke, s maksimumom koji je izmjeren na Lastovu - 29°C. Iznad 28°C je izmjereno i u Crikvenici, Malinskoj na otoku Krku te u Malom Lošinju, a temperature u moru nisu išle ispod 26.2°C, i to u Dubrovniku. 

POVEZANI ČLANCI:

Visoke temperature, uoči promjene vremena koja nas očekuje s idućim tjednom, trebale bi prevladavati u Hrvatskoj i tijekom nedjelje, no uz manja upozorenja. DHMZ je tako najavio pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće vrijeme. Navečer te osobito u noći na ponedjeljak na sjevernom Jadranu mogući su pljuskovi i grmljavina, mogu biti i izraženiji. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na Jadranu većinom umjereno jugo, navečer će jačati. Najniža jutarnja temperatura od 17 do 22, na Jadranu od 23 do 27, a najviša dnevna uglavnom između 32 i 37 °C, najavljeno je.

>> VIDEO Izgubila je prsten u vodi dok je skakala s litice: ‘Išli smo ga tražiti i našli nešto sasvim drugo’

Komentara 2

PV
prcko.vita
19:16 26.08.2023.

Gdje sad ministar Ljisica da odgodi početak nastave na 01.10. ili da ugradi u škole klima uređaje? Za što ga narod plaća?

Avatar Tombstone
Tombstone
16:19 26.08.2023.

Pa kaj je svima vama? 36° je normalna temperarura za Kolovoz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije