Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNO VRIJEME

Cijeli Jadran u crvenom: Temperature se penju do 38 stupnjeva, u Puli jutros izmjereno 28°C u moru

vrućina
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.08.2023.
u 09:16

Crveni Meteoalarm vrijedi za cijeli Jadran, a u zaleđu narančasti koji označava veliku opasnost od toplinskog vala. U unutrašnjosti je tijekom dana na snazi žuto upozorenje

Bit će pretežno sunčano i vruće, u mnogim predjelima i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura većinom od 33 do 38 stupnjeva Celzijusovih, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak. Vjetar na kopnu slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu uglavnom jugozapadni.

Crveni Meteoalarm vrijedi za cijeli Jadran, a u zaleđu narančasti koji označava veliku opasnost od toplinskog vala. U unutrašnjosti je tijekom dana na snazi žuto upozorenje.

Što se tiče temperature mora, ona je već u jutarnjim satima bila između 25 i 27°C. U Puli je pak u 8 sati izmjereno čak 28°C, dok je u Malinskoj izmjereno čak 27.6°C. Najniža temperatura mora bila je na Komiži, i to 25.2°C.

Foto: Screenshot DHMZ

POVEZANI ČLANCI:

Prema prognozi meteorologinje Tanje Renko iz DHMZ-a za HRT, danju se očekuju temperature do 35°C. 

– U petak u Slavoniji, Baranji i Srijemu nebesko plavetnilo tek će rijetko biti prošarano kojim oblačkom, a ujutro će mjestimice uz rijeke biti i kratkotrajne sumaglice ili magle. Najniža temperatura zraka tijekom noći i jutra oko 21°C, a danju oko 35°C. Podjednako vruće, mnogima i sparno bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje se ni noću temperatura uglavnom neće spuštati ispod 22 °C, i to samo nakratko. Prevladavat će sunčano vrijeme i slab vjetar – najavila je.

vrućina
1/15

– Gorska Hrvatska bit će jedina uz najnižu temperaturu ispod 20°C, a na sjevernom Jadranu slijedi vrlo topla noć. Danju posvuda vruće, pri čemu će u hladu meteorološke kućice poslijepodne izmjeriti oko 35°C. Osvježenje će se tražiti u također relativno toplom moru. Prava ljetna žega i u Dalmaciji, uz i dalje najviši stupanj upozorenja na toplinski val koji može djelovati na zdravlje. Niz vrlo toplih noći i vrućih te vrlo vrućih dana se nastavlja, a vjetra gotovo neće biti. Obilje sunčanih sati i na krajnjem jugu Hrvatske. Poneki oblak pojavit će se iz unutrašnjosti, gdje će nastajati uz obronke planina. Bez izraženijeg vjetra osjećaj sparine bit će izraženiji – prognozirala je meteorologinja.

POVEZANI ČLANCI:

Ovaj vikend također će biti vruć i stabilan, no s početkom tjedna stiže i promjena vremena

– Vikend na Jadranu i dalje sunčan i vrlo vruć uz slab vjetar, a s ponedjeljkom i umjerenim do jakim jugom na sjever Jadrana stiže promjena, vjerojatnije u drugom dijelu dana te osobito u noći na utorak. Promjena vremena početkom novoga tjedna i u unutrašnjosti će donijeti najprije popuštanje, zatim i prestanak vrućine, ali vrlo vjerojatno i lokalno jače pljuskove – prvo na zapadu – pa će osim upozorenja na vrućinu biti i onih na moguće nevrijeme – prognozirala je Tanja Renko.

>> VIDEO Izgubila je prsten u vodi dok je skakala s litice: ‘Išli smo ga tražiti i našli nešto sasvim drugo’

Komentara 4

Avatar Fulirslatkozijevaadminmupjeva
Fulirslatkozijevaadminmupjeva
15:42 25.08.2023.

1987-e, od 10. do 20. srpnja, bio sam u Dubrovniku s curom. 10 dana temperatura je bila 38-39 po danu, 31-32 po noci. More 29-30. Deset dana za redom. Tada nije u medijima vladao opsesivno-kompulzivni meteodebilizam, kao danas, pa se nitko nije niti bavio kukumavcenjem nad necim sto je apsolutno normalno za srpanj i kolovoz vec stoljecima. Da, bilo je vruce, da, nije se dalo spavati… ali - ni govora o nekoj “nenormalnosti”.

AN
AntePortas9
13:18 25.08.2023.

Strašno. Kolovoz pa čak 38 °C.

TR
tratincica68
10:54 25.08.2023.

Kako da ne.past ce sa 35 na 20.mozda u zg i rijeku.u dalmaciju ce dimit i dalje 32

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije