Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"dvojno iskazivanje cijena"

FOTO Korištenje WC-a na autocesti A1 naplaćuju 5 kuna, no cijena u eurima nije ni približno ista

Ogulin: Odmorište Dobra na autocesti A1 izme?u Bosiljeva i Ogulina
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
17.07.2022.
u 18:00

Prošli tjedan određen je tečaj konverzije koji iznosi 7.53450 kuna za 1 euro. U spomenutom slučaju s odmorišta tečaj je bio prilično nepovoljan za strance, no povoljan za domaće...Imate li i vi sličan primjer? Ako da, pošaljite nam na dojavi@vecernji.net

Zamislite situaciju: Usred ljetne vrućine i gužvi na autocesti dok putujete na more, sila vam je na toalet. U redu, nema problema, stat ćete na najbliže odmorište i obaviti nuždu

No, da biste obavili nuždu nužno je platiti ulazak u WC, no nije to novost u Hrvatskoj, a uobičajena je praksa već godinama i u brojnim europskim državama, no ono što jest novo je da Hrvatska 1.1.2023. ulazi u eurozonu tako da su ovih dana ugostitelji, trgovci i prodavači već pomalo počeli s dvojnim iskazivanjem cijena.

Na jedan takav "simpatičan" primjer "dvojnog iskazivanja cijena" ukazala nam je čitateljica koja se na autocesti A1 zatekla na odmorištu Krka nedaleko od Šibenika. 

Naime, cijena ulaska u WC tamo je 5 kuna, a odmah pored stoji cijena i iskazana u eurima, no tečaj je vrlo zanimljiv budući da u tom WC-u 1 euro vrijedi pet kuna. 

Foto: čitateljica Večernjeg lista

Drugi čitatelji koji su zatekli istu situaciju našalili su se kako je ovo Hrvatima izrazito dobar tečaj i da bi bilo dobro da se tako radi i konverzija 1.siječnja.

Podsjetimo, prošli je tjedan određen tečaj konverzije koji iznosi 7.53450 kuna za 1 euro. U spomenutom slučaju s odmorišta tečaj je bio prilično nepovoljan za strance, no povoljan za domaće, a čitateljica pretpostavlja da se vlasnik na taj potez odlučio ne bi li si olakšao "posao" s kovanicama.

>>  Imate li i vi sličan primjer? Ako da, pošaljite nam na dojavi@vecernji.net

 

VIDEO Policajci gledali snimku nadzorne kamere, a onda ostali u čudu

Komentara 7

Avatar SileZla
SileZla
18:42 17.07.2022.

Neka inspekcija bi trebala reagirati. Ne zbog tečaja nego zato što je ovih dana još uvijek propis da se sva plaćanja u RH u maloprodaji obavljaju u kunama. Dvojno iskazivanje cijena nema veze s ovim slučajem. Preuranjeno dvojno iskazivanje cijena stvara ovih dana na moru probleme jer, kako su cijene napisane u eurima, turisti misle da mogu plaćati u eurima. A ne mogu, štoviše ne smiju.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:28 20.07.2022.

Ja nikad ne pišam unutra već vani, besplatno. Na užitak babama i curama, koje vole odmjeravati.

AT
atlantisind
20:33 17.07.2022.

Naplacivanje WC treba ukinuti,nigdje to nisam vidio u North Amerika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije