Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština će se održati

Fortenova Grupa: Sud u Amsterdamu ponovno je odbacio sve zahtjeve Alketbija i Borojevića

Saif Alketbi
Foto: Ilustracija
1/4
18.12.2023.
u 19:02

Prema danas objavljenoj odluci, priopćeno je iz Fortenova Grupe, propali su napori tužitelja da odgode Skupštinu imatelja depozitarnih potvrda

Fortenova Grupa izvijestila je kako će se, nakon što je Okružni sud u Amsterdamu ponovno odbacio sve zahtjeve sankcioniranog SBK Art-a, Skupština imatelja depozitarnih potvrda održati prema planu. 

"U petak, 15. prosinca 2023. godine održano je ročište pred Okružnim sudom u Amsterdamu u kojem su SBK Art LLC i navodni vlasnik ove kompanije, državljanin Ujedinjenih Arapskih Emirata Saif Alketbi, kao i osoba koja je nedavno stekla depozitarne potvrde Fortenova Grupe, podnijeli različite zahtjeve protiv Fortenova Group TopCo B.V. i drugih stranaka uključenih u predloženu transakciju prodaje Fortenova Group MidCo B.V.", navodi Fortenova Grupa te dodaje kako su tužitelji tražili odgodu druge Skupštine imatelja depozitarnih potvrda zakazane za 19. prosinca.

Prema danas objavljenoj odluci, dodaje se, propali su napori tužitelja da odgode Skupštinu imatelja depozitarnih potvrda te će se ona održati prema planu.

VEZANI ČLANCI:

"Danas, 18. prosinca 2023. godine, Okružni sud u Amsterdamu objavio je odluku u sažetom obliku kojom odbacuje sve zahtjeve SBK i drugih. Presuda ukratko znači da su propali napori tužitelja da odgode Skupštinu imatelja depozitarnih potvrda i da će se Skupština na kojoj imatelji depozitarnih potvrda glasaju o predloženoj prodaji MidCo-a održati prema planu. Na taj način, dosadašnje tzv. obijesno parničenje od strane sankcionirane osobe SBK Art i navodnog vlasnika ove kompanije Saifa Alketbija sada je odbačeno od nizozemskog pravosuđa po četvrti put", pojašnjeno je. 

"Osim toga, SBK i drugi su uložili žalbu na svoje prethodne neuspješne pokušaje intervencije u korporativnu strukturu Fortenova Grupe Vrhovnom sudu Nizozemske. Dana 15. prosinca 2023. godine glavni savjetnik Vrhovnog suda je u svom mišljenju savjetovao Vrhovnom sudu da odbaci prigovore iznesene u dva žalbena postupka SBK i drugih, čime su potvrđene sve dosadašnje pozicije Fortenova Grupe i ponovno potvrđena pozicija SBK Art kao sankcionirane osobe kojoj je zabranjeno korištenje glasačkih prava. Očekuje se da će nizozemski Vrhovni sud donijeti odluku o ovim žalbama do 31. svibnja 2024. godine", ustvrdila je Fortenova Grupa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije