Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stjepan fiolić

Fiolić Sanaderu: Naredili ste mi da kosim travu!

ivo sanader,planinska,portal (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
18.04.2013.
u 10:44

Iz pitanja koja je Sanader postavljao Fioliću mogla se osjetiti netrpeljivost koju osjeća prema bivšem prijatelju, a u nekoliko navrata sutkinja mu je zabranila pitanja koja je postavljao jer su bila sugestivna

– Ovdje sjedi čovjek koji je mene optužio i laže, zato mi nemojte upadati u riječ – kazao je u jednom trenutku poprilično nervozno Ivo Sanader, nezadovoljan odgovorom koji mu je na postavljeno pitanje dao Stjepan Fiolić, njegov suoptuženik u aferi Planinska.

Naime, njima dvojici, Mladenu Mlinareviću te dvjema pravnim osobama danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje u aferi Planinska, a nakon što je Fiolić jučer iznio svoju obranu u kojoj teško tereti Sanadera, danas je bio red na Sanadera da mu postavlja pitanja. Sanadera je zanimalo kada i kako mu je Fiolić predao oko 17 milijuna kuna o kojima je jučer iskazivao, zanimalo ga je koje mu je to, navodno, naredbe izdavao, tko je sve točno od članova vlade i HDZ-a dolazio na Fiolićevo imanje i tome slično.

– Naredili ste košenje trave i pomoć mojih djelatnika – odgovarao je Fiolić Sanaderu na upit da nabroji koje mu je to naredbe on zadavao. 

Iz pitanja koja je Sanader postavljao Fioliću mogla se osjetiti netrpeljivost koju osjeća prema bivšem prijatelju, a u nekoliko navrata sutkinja mu je zabranila pitanja koja je postavljao jer su bila sugestivna. Među takvim pitanjima bilo je i ono je li Fioliću poznato da je njegova supruga, kako tvrdi Sanader, u razgovoru s jednim bivšim saborskim zastupnikom kazala: "Moj Štef je to morao učiniti, morao je teretiti Sanadera, iako Sanader s aferom Planinska nema veze". 

Predsjednica sudskog vijeća prvo je zabranila odgovor na to pitanje jer je bilo sugestivno, no Fiolić je kazao da na to pitanje može odgovoriti. Kazao je da nikakve prisile od nikoga prema njemu nije bilo te da je siguran kako njegova supruga o aferi Planinska nije razgovarala ni s ijednim saborskim zastupnikom. Na dodatni upit Fiolić je kazao da bi mu supruga rekla da je s nekim razgovarala o aferi Planinska. Nakon Sanadera Fiolića je ispitivao i Tonči Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a, koji je uglavnom tražio objašnjenja iz nekih navoda Fiolićeve obrane.

>>Fiolić priznao krivnju: Ivi sam predao 10 mil. kuna i milijun eura!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije