Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen kriminalac

Filmska potjera: Htio pregaziti policajce, ukrao auto pa motor, uzeo djecu i pobjegao u Zagreb

kombi
PU zadarska
03.12.2018.
u 13:25

Kada je policija to rano jutro zaustavila Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka u njemu je zatekla 32-godišnjaka koji je samo pet dana ranije počinio 11 kaznenih djela

U mjestu Šaševa pokraj Gline interventna policija PU Sisačko-Moslavačke napravila je sačekušu za krijumčare migranata u zoru prošle subote.

Naime, policija tamo redovito kontrolira područje zbog sumnje da se tamošnjim cestama odvija krijumčarenje migranata iz BiH preko Hrvatske. Kada je to rano jutro zaustavila Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka u njemu je zatekla 32-godišnjaka koji je samo pet dana ranije počinio 11 kaznenih djela, a među kojima kako ga tereti zadarska policija i pokušaj ubojstva dva zadarska policajca.

U filmskoj potjeri tog 26. studenog u večernjim satima 32-godišnji Pere Č. otprije poznat policiji do tada po čak 45 kaznenih djela policiji je pobjegao s tri od metaka propucane gume, a potom i nastavio s razbojstvima. Taj dan sve je započeo kada je u Zadru natočio gorivo na benzinskoj crpki i pobjegao ne plativši račun. U naselju Novi Bokanjac je potom provalio u skladište pokušavajući otuđiti bakreni kabel. Kada ga je dva sata kasnije policija zatekla u BMW-u  nekoliko kilometara dalje i kada ga je policija pokušala privesti Pere Č. je krenuo na njih automobilom. Uslijedili su pucnjevi u gume, a dvojica policajaca jedva su se, kako nam ne rečeno, spasili skokom iza zida.

S tri probušene automobilske gume odnosno na felgama i s jednom "zdravom gumom" razbivši pri tom dva parkirana automobila uspio je pobjeći kilometar dalje. Svoj auto je ostavio, ali je ukrao opel kombo, te potom provalio u pekarnicu 34-godišnjaka a iz koje otuđio 2200 kuna. S ukradenim dostavnim automobilom krenuo je u Bibinje gdje je prijeteći nožem od 31-godišnjaka s kojim surađuje na otkupu otpada pokušao iznuditi 1.000 eura. Nije uspio, ali je u Bibinjama ukrao motor Yamahu vrijednu pedesetak tisuća kuna, ukrcao je u dostavno vozilo, a zatim se dovezao do obiteljske kuće iz koje uzeo svoju djecu. Sa malom djecom kojima je nastavio bježati na područje Zagreba gdje je, kako smo doznali od policije, u  Borongaju upoznao 31-godišnjaka i od njega iznajmio stan u koji je smjestio i svoju djecu. Nakon njegova uhićenja u Glini policija je pronašla djecu u tom stanu nakon čega su smještena u centar za socijalnu skrb. Od policije smo neslužbeno doznali da se majka djece nalazi u pritvoru.

– Protiv 32-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela teškog ubojstva u pokušaju na štetu policijskih službenika, teških krađa vozila i motocikla pokušaja iznude i povrede djetetovih prava – istakao je Bore Mršić šef krima PU Zadarske. Policija je nakon što je uhićen utvrdila i da je u prethodnom razdoblju počinio tešku krađu poljoprivrednog alata i aparata u biljanima donjim te tešku krađu kotla za pečenje rakije u mjestu Murvica.

– Ovaj 32-godišnjak je ukupno dosad napravio 56 kaznenih djela, bio je prijavljivan i za još jedno ubojstvo u pokušaju, a poznat je i po tome da je prije točno godinu dana skokom kroz prozor pobjegao iz zadarskog zatvora. Tada se sam vratio objašnjavajući kako je pobjegao da bi vidio svoju obitelj. Izrazito je fizički sposoban – doznali smo od policije iz koje neslužbeno navode tešku obiteljsku situaciju i zdravstvene probleme Pere Č. Zbog svih djela prijeti mu kazna od deset godina zatvora.

 

Komentara 4

DO
Dotepenec
16:19 03.12.2018.

To sve moram napraviti kako bih dobio 10 godina. Manje bih dobio kada bih nekoga ubio.

IB
istina_boli
07:58 04.12.2018.

I ta djeca imaju "svijetlu" buducnost, a glupavi pajkani, umjesto u glavu pucaju u gume tipu koji im ugrozava zivot. Od kad nema milicije vladaju bahati kriminalci. Onda je milicija bila bahata , al si bar mirno mogao setat ulicom, prelazit pjesacki prelaz ne razmisljajuci o tome, da te nece mozda neciji nadrkani sincina poslat bogu na ispovjed.

BF
bf2
19:44 03.12.2018.

Sada će žderati na račun države par godina,pa nova turneja kad izađe van

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije