Naslovnica Vijesti Svijet

Fenomen Međugorja: Svjedočila i treća vidjelica

Mirjana Dragičević-Soldo je samo nekoliko dana nakon svjedočenja u Vatikanu, s kojega se pojedinosti ne znaju, imala redovito ukazanje
05. prosinca 2011. u 12:00 95 komentara 167 prikaza
\'bih...medjugorje...02.04.2010...gospino ukazanje vidjelici mirjana soldo dragicevic u bijakovicima kod plavog kriza foto: zoran grizelj vecernji list VLM\'
Foto: Zoran Grizelj/VLM

Treća od šest međugorskih vidjelica, Mirjana Dragičević-Soldo, svjedočila je pred međunarodnim povjerenstvom koje istražuje taj više od 30 godina dug fenomen, doznajemo od izvora bliskog radu povjerenstva. Samo nekoliko dana kasnije imala je redovito mjesečno ukazanje u Međugorju na kojemu su se okupile stotine vjernika iz cijeloga svijeta. Ne znaju se pojedinosti iskaza vidjelice, jednako kao ni prethodnih, budući da se rad povjerenstva odvija pod strogom tajnosti.

Nastavljaju ispitivati

Vidjelica Mirjana bila je u Vatikanu kada je i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, član povjerenstva za Međugorje, boravio u Rimu i sudjelovao i na na XXV. plenarnom zasjedanju Papinskog vijeća za laike. Mirjana je tako treća vidjelica, nakon što su pred povjerenstvom, kojemu je na čelu talijanski kardinal Camilo Ruini, u posljednjih pola godine svjedočile Ivanka Ivanković-Elez i Vicka Ivanković. Valja reći da je uz troje vidjelica na pitanje sedamnaesteročlanog povjerenstva odgovarao i hercegovački karizmatik i franjevac fra Jozo Zovko. Još prije toga na drugome zasjedanju vatikanskog povjerenstva, koje će svoje rezultate objaviti tek na kraju rada, o svome gledanju na fenomen Međugorja govorili su mostarsko-duvanjski biskup msgr. dr. Ratko Perić koji se u svim dosadašnjim istupima oštro protivio autentičnosti ukazanja ponavljajući da se radi o obmani.

Plodovi Međugorja

Uz saslušanja svjedoka, povjerenstvo nastavlja pratiti i sve što se zbiva vezano uz Međugorje te procjenjuje posljedice i tamošnje plodove. Činjenica je da se iz godine u godinu povećava zanimanje hodočasnika za zbivanja u Međugorju, što je napose došlo do izražaja ove godine kada je obilježena trideseta godišnjica ukazanja.

Elipso

  • -obrisani-:

    Sve ih je droga zela! Vatikan interesira samo kako omastiti brke i gurnuti svoju prljavu sapu u Medjugorski djep.

  • .zeitgeist.:

    jel ima netko broj od dilera od tih vidjelica?

  • .zeitgeist.:

    Dok ima ovaca bit će i novaca!