Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pred povjerenstvom
Povratak na članak

Fenomen Međugorja: Svjedočila i treća vidjelica

Mirjana Dragičević-Soldo je samo nekoliko dana nakon svjedočenja u Vatikanu, s kojega se pojedinosti ne znaju, imala redovito ukazanje

Komentari 95

OB
-obrisani-
11:19 06.12.2011.

Sve ih je droga zela! Vatikan interesira samo kako omastiti brke i gurnuti svoju prljavu sapu u Medjugorski djep.

VL
ZE
.zeitgeist.
12:37 05.12.2011.

jel ima netko broj od dilera od tih vidjelica?

VL
Avatar kobra11
kobra11
12:58 05.12.2011.

Godine 1910, Portugal je postojao socijalistička država. Crvene zastave pojavile su se svuda. Rimokatolička crkva se tamo suočavala s velikim problemom. Vođe socijalističkog pokreta su želele da unište snagu crkve. Bilo je samo pitanje pravog trenutka kada će se pojaviti devica Marija. Ali moralo je postojati više koristi od te pojave, a ne samo držanje Portugala u vlasti Vatikana. Jezuiti su hteli da se umeša i Rusija, a lokacija te vizije, baš u Fatimi, trebala je imati ključnu ulogu u privlačenju islama u „Majku crkvu.“ Godine 1917, devica Marija se pojavila u Fatimi. Pojavljivanje „Božje majke“ imao je potpuni uspeh, igrajući na kartu da se zavara mnoštvo. Kao rezultat, socijalisti Portugala pretrpeli su veliki poraz. Jezuiti su izmislili posebnu molitvu za Fatimu koja traje devet dana, kojom su se molili u Severnoj Africi uspostavljajući dobre odnose sa islamskim svetom. Naivni Arapi su verovali da su te molitve u čast Fatime, Muhamedove ćerke.

VL
Avatar kobra11
kobra11
13:00 05.12.2011.

Rimokatolici širom sveta takođe su počeli da se mole za preobraćenje Rusije. Kao direktan rezultat vizije u Fatimi, papa Pije XII naredio je nacističkoj vojsci da Rusija i pravoslavna religija moraju biti uništeni, i da Rusija mora da postane rimokatolička. Vizija Fatime nije zaboravljena. Nekoliko godina kasnije, nakon što je izgubio Drugi svetski rat, papa Pije XII plašio je svet s njegovom lažnom plešućom vizijom sunca kako bi zadržao Fatimu u novinama. To je bio veliki religijski šou biznis i ceo svet ga je progutao. Ništa iznenađujuće, papa Pije XII bio je jedini koji je imao tu viziju. Pored svega toga, jedna grupa sledbenika Rimske crkve je prerasla u Plavu vojsku širom sveta, koja je sakupila milione vernih rimokatolika spremnih da umru za svoju blagoslovenu devicu. Ali nismo još ništa videli. Jezuiti su isplanirali da se Marija pojavi četiri ili pet puta u Kini, nekoliko puta u Rusiji i da bude nekoliko velikih pojavljivanja u Sjedinjenim Američkim Državama. I ljudi će poverovati.

VL
OB
-obrisani-
13:27 05.12.2011.

problem je u tome što vjernici ne smiju sumnjati, provjeriti, tražiti i težiti za istinom... oni moraju vjerovati, bojati i nadati se... i dok je tako crkva će graditi kule i palače od oniksa kamena, a vjernici će i dalje čekati na svoju kartu za raj

VL
OB
-obrisani-
13:28 05.12.2011.

TALIJANSKI svetac, otac Pio, prema navodima u knjizi povjesničara Sergia Luzzatta koristio je karbolna kiselinu ili fenol kako bi izazvao krvarenje na rukama za koje je rekao da su \"replike\" rana Isusa Krista. Pio je umro u 81. godini 1968.. godine, a tijekom života je nosio rukavice zato što su mu ruke konstantno krvarile, a Katolička crkva je te rane opisala kao stigme. Nakon što ga je 2002. godine kanonizirao papa Ivan Pavao II., Pio je postao najobožavanijim talijanskim svecem. No knjiga talijanskog povjesničara bacila je sjenu na tvrdnje da je Pio imao iste rane kao što ih je imao i Isus Krist tijekom raspeća. bla,bla,bla

VL
PO
podravec
13:41 05.12.2011.

Toni, Problem je u tome da takvi kao ti kojih se to ništa ne tiće stalno naturaju svoje mišljenje. Da li će netko vjerovati ili ne je osobna stvar. Ti si odlučio ne vjerovati pa to zadrži za sebe jerr to nikoga ne zanima.

VL
IM
Immanuell
13:51 05.12.2011.

Ne radi se toliko o tome vjerovati ili ne, to je osobna strogo privatna stvar i treba je poštovati. Radi se o tome da vidioci već dosta godina žive kao na Bel Air - u. Bogati su, žive u vilama, to nisu uobičajene obiteljske kuće. Narod se s govornice poziva da bude skrušen i bezrezervno vjeruje, da pomaže siromašnog, da daje sve od sebe kako drugi ne bi patili ako je to u mogućnosti..... S druge strane činjenica je da su svi vidioci kao i njihovi najbliži postajali sve bogatiji kako je vrijeme odmicalo..... Fenomen ukazanja u Međugorju započeo je 1981., nepunu godinu od Titove smrti. Tko želi prebaciti akcent na politička zbivanja tog doba i povezati to s raspadom Jugovine, ima osnove za to, jer su otprilike u istom vremenu započeli i nemiri na Kosovu. Odmah je izdana i brošura o tome i o Međugorju, kao čistom, zdravom i netaknutom kraju. Tko je tada bio u Međugorju i ako ode danas, neće moći prepoznati kraj. To se razvilo nevjerojatno, sve na promociji viđenja i vjere u turističke svrhe. I to je razlog zašto narod sumnja.

VL
PO
poirot
13:52 05.12.2011.

Jeste osobna stvar, ali mi pričamo o zdravorazumnim ljudima. Može neko reći da si ti ubica i manijak iz sopstvenog uverenja i gotovo, eto ja u to verujem. Verovanje mora imati utemeljenja u logici, u suprotnom jednom neosnovanom verovanju se može suprostaviti neosnovano neverovanje što ne vodi nikuda. Uostalom, pogledaj slike ovih ljudi. Tu nema duhovnosti kosmoloških ambicija, već je to skupina ličnih konkretnih zahteva da se ličnom servilnošću i poniznošću isprosi od svevišnjeg kakva korist. Jezivo ih je gledati.

VL
LO
lorens
14:05 05.12.2011.

Imam čast vidjeti i slušati na poslu koliko se nekome ukazala Majka Božja.Hvale mi se koliko je tko zaradio na iznajmljivanju soba,apartmana ili na prodaji suvenira uz razne ,,lijepe lijepe,,psovke kao poštapalice o Bogu.To vidim u novinama da je too primjetila i Vatikanska inspekcija.Hvala najljepša ipak mi je draža Marija Bistrica..Vjera u Boga da ali u ljude - kako koje.

VL
BO
bonecrusher
14:14 05.12.2011.

Pišem pol sata i onda me već 2 puta izbacite i sve mi se bez razloga izbriše. Sramota. Koga vi štitite? Ako ne smem komentirat, onda to recite.

VL
Avatar omot71
omot71
14:19 05.12.2011.

Ovo što pišete u svojim komentarima zaista nije vezano za temu rasprave. A mislim da većina nije kompetentna komentirati ovu temu!

VL
CH
Cheesus
15:26 05.12.2011.

Jesu li je poslali na psihijatriju? Kod shizofrenije zna biti svakakvih halucinacija.

VL
PR
pressborrelli
15:34 05.12.2011.

Jedu G-ovna

VL
Avatar flame
flame
15:50 05.12.2011.

Cheesus, sva moguća ispitivanja su prošli, ali tebi to ne bi bilo dovoljno sve da i vidiš svu dokumentaciju. Nemoj mi samo reći da ćeš i ti slaviti Božić...

VL
MR
mravac8
16:06 05.12.2011.

podravec Organizirana religija a i katolička Crkva to jest ne može nikako biti osobna stvar.

VL
DI
Dipling
16:31 05.12.2011.

onaj koji nije bio u međugorju ne može svatiti taj fenomen bio sam tri puta i svaki put neobjašnjivo čovjek dolazi u nekakvu promjenu u sebi nisam baš neki bogomoljac ali ne mogu objasniti zašto sam sebe ne mogu prepoznati odnosno svoje osjećaje dok sam tamo ovdje vidim i glupih i zlonamjernih komentara svaki narod bi trebao biti sretan ako ima ovakav fenomen akomentirati na način da jedu govna ju ružno i nekulturno a dolazi iz naroda koji nema svog svetišta a i nemože imati narod koji kolje ljude

VL
PO
podravec
16:40 05.12.2011.

mravac , da li tebe netko tjera u Međugorje ili tjera da ideš u crkvu, ili da moraš biti vjernik ili je to ipak samo osobna stvar pojedinca.

VL
OB
-obrisani-
16:42 05.12.2011.

Molili se mornari svetom Nikoli koje uhvatilo nevreme na moru . Molili se oni tako . Kad mu smucilo da slusa njihove molbe. Progovara Sveti Nikola: Ja cu da pomognem ali i vi veslajte i vi malo

VL
ZE
.zeitgeist.
14:39 05.12.2011.

Dok ima ovaca bit će i novaca!

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.