Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERIJSKI VOAJER

Obrat nakon uhićenja: 'Fantoma s Trešnjevke' pustili da se brani sa slobode, tužiteljstvo će se žaliti

Šetnja kroz jedan od najstarijih kvartova u Zagrebu, Trešnjevku
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
06.05.2022.
u 14:58

Odjeven u crno, noću je ulazio u dvorišta, virio kroz prozore, uhodio Trešnjevčanke, a katkad ih je i snimao

Muškarac (41), koji je postao poznat kao Fantom s Trešnjevke, uhićen je neki dan i osumnjičen za nametljivo ponašanje zbog čega je ispitan na ODO Zagreb.

Nakon što je ispitan na tužiteljstvu, doveden je pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda radi određivanja istražnog zatvora. Tražili su da ga se pritvori zbog opasnosti od ponavljanja djela. No sudac istrage im je zahtjev odbio, te ga pustio da se brani sa slobode. Tužiteljstvo je  najavilo da će se žaliti na tu odluku. 

Fantoma s Trešnjevke se sumnjiči da je od travnja 2020. do 14. srpnja 2020. te  od 21. ožujka 2022. do 4. travnja 2022. u Zagrebu, pratio i uhodio 24-godišnjakinju. Cilj mu je bio da uznemiri i uspostavi neželjeni kontakt. Dočekivao ju na adresi gdje  radi, slijedio je biciklom, napadno gledao, snimao mobitelom, obraćao joj se, iako mu je ona nedvosmisleno dala do znanja da ne želi taj kontakt. Serijski voajer je tako vrebao više žrtava, odnosno zapravo je terorizirao cijeli kvart.

Kako smo već o tome pisali, odjeven u crno, noću je ulazio u dvorišta, virio kroz prozore, uhodio Trešnjevčanke, a katkad ih je i snimao. Kada bi ga zamijetili, pobjegao bi na biciklu. 

I tako je  išlo do 2. svibnja u 22.10 kada je zagrebačku policiju nazvao građanin koji im je prijavio da je u  Ivanečkoj ulici na Trešnjevci uočio osobu u dvorištu koja gleda kroz prozore kuće. Policajci su brzo došli na mjesto događaja  te su ga uspjeli uhititi iako je  bio pobjegao. 

>> VIDEO Konačno ulovili 'Fantoma s Trešnjevke': Godinama je uhodio djevojku i zurio ljudima u prozore, građani odahnuli: Sad možemo mirno spavati


 
Ključne riječi

Komentara 2

BR
Brankko
18:39 06.05.2022.

Konkretan slučaj iz jednoga grada u Dalmaciji. Susjed (rođak) postavio nadzorne kamere, jedna snima zajednički ulaz u zajedničko dvorište, druga snima izravno u susjednu kuću i pripadajući dio dvorišta, također kroz prozor u tu kuću. Kazneni postupak? Tzv. "državno odvjetništvo" odbilo, jer snimač (70) veli da nema namjeru kompromitiranja svoje susjede/rođake. (Da, on gleda "za sebe", kao i oni koji snimaju po plažama.) Građanski sudski postupak u kojemu se traži da snimač ukloni kameru itd.? Traje već pet godina.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
16:59 06.05.2022.

Fotka kao iz Moldavije …

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije