Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Fakulteti odredili: Zabranjene mini suknje i odijevanje koje potiče na seks

Fakulteti u Srbiji pravilnikom studente podsjećaju i na to da govore "dobar dan", "hvala", "molim", "oprostite" i "izvolite"
06. veljače 2019. u 10:23 29 komentara 31820 prikaza
Mini suknja
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL

Kako bi doveli u red ponašanje, ali i odijevanje svojih studenata, mnogi fakulteti u Srbiji donijeli su pravilnike kojih se mladi akademici moraju pridržavati.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu Smotra Sveučilišta Buduće brucoše na fakultete mame pitoni, fritule, bolidi...

Tako Fakultet organizacijskih znanosti u Beogradu pravilnikom studente podsjeća na to da govore  "dobar dan", "hvala", "molim", "oprostite" i "izvolite", a u istom dokumentu navedena su i pravila odijevanja. Zabranjene su mini suknje i kratke haljine, hlačice i donji dijelovi trenirki, piše Telegraf.

Posebno se naglašava da su zabranjena bilo kakva politička obilježja, poput bedževa s likom lidera stranke.

Prosvjed studenata u Tirani, Albanija PROSVJEDI U ALBANIJI "Ovakav studentski pokret nije viđen od onog 1990. protiv komunističkog režima"

Za Pravni fakultet u Beogradu nerijetko su se vezale brojne seksualne afere profesora i studentica, a poznato je i kako se tamo polaznici izrazito provokativno odijevaju. Ali i taj fakultet postavio je vrlo jasna pravila – studentima i profesorima zabranjuje se odijevanje koje može poticati na seksualno uznemiravanje.

Na novosadskom Pravnom fakultetu istaknuto je pak upozorenje da će sve nedolično odjevene uputiti do izlaza. Zabranjen je ulaz u kratkim hlačama, topovima, a ne dopuštaju se ni tri-četvrt hlače, duboko dekoltirane majice, dugi prorezi na suknjama i haljinama. Ujedno, portiri odmah na ulazu opominju neprimjereno odjevene.

Predsjednik Zdeslav Milas (u sredini) kazao je da udruga ima gotovo tri desetljeća dugu tradiciju Obrazovanje i znanost Održan Sabor Hrvatske akademske zajednice: 'Vjerujemo u Hrvatsku'

Jedan od rigoroznijih kodeksa jest onaj Tehničkog fakulteta u Zrenjaninu. Tamo studenti moraju sakriti tetovažu i pirsing, a studentice nose najlonke samo ako imaju preko tuniku. Najkraća suknja smije biti do 10 centimetara iznad koljena, zaključuje se u tekstu Telegrafa.

Video - Studenti strojarstva izradili novi bolid

 
IZIDOR PELAJIĆ
Poznati hrvatski meteorolog otkrio kakvo nas vrijeme očekuje na dan izbora
LJETNE PREHLADE
I dalje je važno paziti na zdravlje, pogotovo na higijenu nosa
  • Alkana:

    Odlično! Tako bismo i mi trebali na našim fakultetima i školama, pa i uredima. Takvo pristojno ponašanje bi trebao poučavati građanski odgoj.

  • Kora:

    Dabome, jedno je dress code za štajgu, a drugo - za ustanovu kao što je fakultet.

  • Seprtlja:

    Kod nas je po tom pitanju anarhija. Svi misle da je demokracija kad radiš kaj hoceš. A demokracija je skup pravila koje vrijede za sve a ne samo za stoku sitnog zuba