Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smotra Sveučilišta

Buduće brucoše na fakultete mame pitoni, fritule, bolidi...

Smotra Sveučilišta u Zagrebu
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/10
23.11.2018.
u 08:54

Do sutra se može posjetiti Smotra Sveučilišta u Studentskom centru, na kojoj se predstavlja 80-ak obrazovnih ustanova

Na štandu studenata metalurgije mogu se kovati novčići, kod farmaceuta vaditi krv, dok kemičari pokazuju kako funkcionira lava lampa. Svaki je fakultet i ove godine na Smotri Sveučilišta u Studentskom centru dao sve od sebe kako bi na što kreativniji način privukao buduće brucoše. Manifestacija je okupila 80-ak obrazovnih ustanova, a posjetiti se može još danas i sutra.

Životinjski promotori

Studenti veterine otišli su i korak dalje pa su uz svoje promotore doveli i one životinjske te se na njihovu štandu mogu vidjeti i kraljevski piton, kornjače i agama.

– Ljudi uglavnom misle da mi veterinari liječimo samo pse i mačke, ali to nije točno. Veterina je jako zanimljiv posao, a s obzirom na to da smo ove godine poveli reptile koji se mnogima jako sviđaju, izbjegli smo pitanja o rektalnim pregledima životinja kojima nas redovno “bombardiraju” – kroz smijeh priča studentica treće godine Jasna Husanović te dodaje da se budući studenti najviše zanimaju za težinu fakulteta, uvjete upisa i profesore, kao i za mogućnosti zaposlenja.

– Pri odabiru karijere važno mi je da nađem dobar posao nakon uloženih pet godina truda. Upravo zbog toga volio bih upisati Fakultet strojarstva i brodogradnje jer smatram da su inženjeri traženi – kaže maturant Ivan Marić, koji je na smotru došao iz Varaždina. S njime se slažu i studenti tog fakulteta koji su se pohvalili bolidom koji su sami izradili i osvojili brojne medalje na natjecanjima po cijelom svijetu. Traženi su u Hrvatskoj i kuhari, ističu studenti gastronomije iz Visoke škole Aspira, koji su buduće kolege na svoj fakultet, naravno, mamili delicijama. Osim korisnih informacija, maturanti su kod njih mogli dobiti i fritule, ali i rižoto s plodovima mora.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Willy Wonka i Charlie Sheen

– Ovo je jedini ovakav studij u Hrvatskoj, a puno se pozornosti pridaje praksi. Jedan od predavača je i Ivan Pažanin, što se posebno sviđa curama – kroz smijeh dodaju studenti dok miješaju smjesu za fritule. Sladokusce privlači i štand Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, na kojemu u stilu “Charlieja i tvornice čokolade” student odjeven u Willyja Wonku pokazuje kako nastaje čokolada, a posjetitelji mogu osvojiti i Zlatnu kartu za Kraš. Velik je interes i za studije novinarstva, ekonomije i medicine, na čijem se štandu može naučiti pravilna tehnika oživljavanja. U znaku Hollywooda, pak, na štandu Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta maturanti o poremećajima u ponašanju uče na primjeru Charlieja Sheena.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije