Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Održan Sabor Hrvatske akademske zajednice: 'Vjerujemo u Hrvatsku'

Održan je panel o nedostatku visokoobrazovane radne snage te je usvojena Deklaracija o važnosti istraživački orijentiranog obrazovanja i studentskog poduzetništva
15. prosinca 2018. u 22:55 6 komentara 693 prikaza
Predsjednik Zdeslav Milas (u sredini) kazao je da udruga ima gotovo tri desetljeća dugu tradiciju
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Sabor Hrvatske akademske zajednice (HAZ), udruge studenata i akademskih građana okupljenih zbog promicanja obrazovanja, znanosti i poduzetništva na demokratskim i državotvornim načelima, održan je u subotu u Zagrebu.

studenti više po satu Dobra vijest za studente! Povećana minimalna satnica

Predsjednik Zdeslav Milas kazao je da udruga ima gotovo tri desetljeća dugu tradiciju te da je osnovana kao prva nekomunistička studentska organizacija koja je bila aktivna do 2012. te ponovo obnovila rad 2016.

Udruga na nacionalnoj baštini, znanosti i obrazovanju potiče povezivanje s gospodarstvom i poduzetništvom, ne smije biti stranačka ali treba biti politička, rekao je.

Predsjednik Zdeslav Milas (u sredini) kazao je da udruga ima gotovo tri desetljeća dugu tradiciju
1 / 7
Zagreb: Održan Sabor Hrvatske akademske zajednice

Vjerujemo u Hrvatsku, u njezinu budućnost u zajednici suvremenih demokratskih države, želimo snažnu Hrvatsku temeljenu na pobjedi hrvatskog naroda, koja vodi brigu za hrvatski narod u BiH te raseljenu Hrvatsku i to smatramo temeljima suvremene Hrvatske i ishodišta svakog nacionalnog svjesnog djelovanja u budućnosti, kazao je Milas.

Prosvjed studenata u Tirani, Albanija PROSVJEDI U ALBANIJI "Ovakav studentski pokret nije viđen od onog 1990. protiv komunističkog režima"

Održan je panel o nedostatku visokoobrazovane radne snage, na kojem je sudjelovao i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te je usvojena Deklaracija o važnosti istraživački orijentiranog obrazovanja i studentskog poduzetništva.  

Odlučili smo deklaracijom o konstitutivnosti hrvatskog naroda u BiH dići glas, a to smo odlučili i prema našim europskim prijateljima, kazao je Milas najavljujuću usvajanje deklaracije koja je, kako je rečeno, vrlo slična onoj usvojenoj u  Hrvatskom saboru.

Izaslanik Andreja Plenkovića Radovan Fuchs prenio je pozdrave i podršku predsjednika hrvatske Vlade upitavši tko bi uopće mogao išta reći protiv ciljeva za koje se zauzimaju. Udruga je osnovana vrlo vizionarski devedesetih godina, danas ste ponovo pokazali da ste jedna specifična akademska institucija, spoj studenata i seniora, i vjerujem da će uroditi s mnogo novih ideja, kazao Fuchs i predložio da se fokusiraju na gospodarske ideje.

Skup su pozdravili rektori javnih sveučilišta u Zagrebu, Zadru i Mostaru.

Mons. Mate Uzinić
MONS. UZINIĆ NA FACEBOOKU
'Žao mi je ako sam razočarao neke vjernike'
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • sdpesticid:

    ovaj sabor ne zna za slučaj o pretučenoj djevojci i strahu njene majke i djece zbog hrvatskog pravosuđa te općenito sustava koji drma hrvatskom ili pak zna ? nije im neugodno što je nasilnik na slobodi ?

  • campa:

    Održan sabor akademske zajednice i što? Žalosna je naša akademska zajednica koja onako anemično i nezainteresirano gleda na događanja u Hrvatskoj.Nitko se ne buni na ovo naše političko sivilo.Nitko ne prigovara na ovu našu političku korupcoju i kršenje zakona.Hrvatska tone ... prikaži još! a oni šute onako jadno zatvoreni u svoje uskogrudne interese.

  • chanchir:

    sve HDZ ovi schupci.akademski schupci.