Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Europska unija poručila Miloradu Dodiku da odustane od referenduma

Ministri vanjskih poslova EU-a također su izrekli svoju punu potporu visokome predstavniku u EU Valentinu Intzku, pozvali sve strane u BiH da poštuju odluke koje on donosi te da se ne pokušavaju suprotstavljati njegovoj vlasti
25. siječnja 2010. u 20:35 157 komentara 5 prikaza
dodik
Foto: Zvonimir Ćorić

Ministri vanjskih poslova EU 27, okupljeni na prvome redovitome sastanku Vijeća EU za vanjske odnose pod predsjedanjem barunice Catherine Ashton, ustanovili su da se još nisu stekli uvjeti za zatvaranje Ureda visokoga predstavnika  EU u BiH, te su odlučili da 2000 vojnika EUFOR-a, pod mandatom UN-a, nastavi vojnu operaciju ALTHEA i nakon što joj mandat ove godine istekne.

Operaciju će dopuniti savjetodavnom misijom, usmjerenom na izgradnju obrambenih sposobnosti BiH. Ministri su također ponovili svoju “punu potporu europskoj perspektivi BiH”, te su “podvukli svoju predanost ozemaljskoj cjelovitosti i vrhovništvu BiH u skladu s daytonskim i pariškim mirovnim sporazumom”.
- Vijeće također izriče svoju punu potporu visokome predstavniku u EU Valentinu Intzku, te poziva sve strane u BiH da poštuju sve odluke koje on donosi i ne pokušavaju se suprotstavljati njegovoj vlasti – zaključili su ministri.

 Tim su riječima jasno upozorili bosanskosrpskoga vođu Milorada Dodika, koji se referendumom nastoji suprotstaviti Intzku, odnosno međunarodnoj zajednici, da se smiri.

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • -obrisani-:

    strsica..nije godno nego govno...

  • -obrisani-:

    @Hajduk_058 Kako ti nije jasno? Mesić = rješenje za BiH, odnosno Dodik u zatvoru, ukida se republika srpska, a Hrvati ionako znaju da im od trećeg entiteta nema ništa s Mesićem i Josipovićem pa se zatvara i ta priča.

  • lija11:

    Evo kao bi nam TREBAO BITI UZOR kako sa vodi VANJSKA POLITIKA -a ne mi TRI PUTA PROGLAŠAVAMO ZERP - pa onda.........jer nemamo jaja!!!!!!!!