Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korak ka normalnom

Europska povjerenica otkrila da bi vrlo brzo mogli očekivati cjepivo

Ilustracija za cjepivo protiv koronavirusa
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
09.08.2020.
u 18:15

Cjepivo ne bi riješilo sve probleme odjednom, ali bi omogućilo postupan povratak u normalu, kazala je, pod uvjetom da se cijepi "kritična masa građana, posebno oni u riskantnim skupinama”.

Europska povjerenica za zdravlje Stella Kyriakides kazala je da bi cjepivo protiv COVIDa-19 moglo biti dostupno do kraja ove godine.

"Premda je u ovome trenutku riskantno predviđati, imamo neke dobre pokazatelje da bi inicijalno cjepivo moglo biti dostupno do kraja ove godine ili početka iduće”, rekla je Kyriakides u razgovoru za internetsko izdanje Handelsblatta.

Cjepivo ne bi riješilo sve probleme odjednom, ali bi omogućilo postupan povratak u normalu, kazala je, pod uvjetom da se cijepi "kritična masa građana, posebno oni u riskantnim skupinama”.

Znanstvenici ne znaju kada bi cjepivo moglo biti dostupno, jer njegov razvoj može potrajati godinama ili bi se, u teoriji, mogao pokazati i nemogućim.

Povjerenica je upozorila i na sve veći broj manjih i većih žarišta koronvirusa u nekoliko država članica EU-a.

Pozvala je vlade da "izvor zaraze brzo lokalno izoliraju testiranjima, pronalaskom kontakata i trenutačnom izolacijom” zaraženih.

Ključne riječi

Komentara 9

NE
nečešrazbojniče
18:51 09.08.2020.

Ja tvrdim i čvrsto stojim iza toga: posljednji za mene. A vi probajte na silu.

MP
Miroslav.P
18:27 09.08.2020.

Evo Rusi ce za tri dana zaregistrirat Cjepivo protiv Korone.Eto prvi na svjetu Pobjedise ovdje u Rusiji bit ce velika festa za dobrobit cjelog svjeta.Al ce Ruje uzet novac vec 25 zemalja trazi cjepivo medu njia i Amerika.Treba ucit odd njih rece Alenka Markic dasu najbolji-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije