Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

Europska komisija: Tesla je Hrvat. Ne, Dačić kaže da nije! Ali ipak neka ostane i da jest

Je li moguće da nekadašnji urednik stranačkog časopisa Slobodana Miloševića danas uređuje informacije o Hrvatskoj u Kutku za učenje na web stranicama Europske komisije?
11. svibnja 2020. u 15:32 67 komentara 9515 prikaza
Europska komisija o Hrvatu Nikoli Tesli
Pogledajte galeriju 1/5

Nekad je uređivao Epohu, stranački časopis stranke Slobodana Miloševića, no je li moguće da Ivica Dačić, aktualni ministar vanjskih poslova Srbije, danas uređuje Kutak za učenje na web stranicama Europske komisije? 

Josip Pavić Josip Pavić: Nikola Tesla je Srbin... Iz Hrvatske!

Komisija je, naime, nakon Dačićevih izjava i službene prosvjedne note iz njegova ministarstva, uklonila sa svoje web stranice podatak da je Nikola Tesla bio “poznati Hrvat”. No, u isto vrijeme je, na susjednoj url adresi, ostavila je taj podatak, tako da se sada na Komisijinim web stranicama mogu naći dvije verzije o tome.

Dačić je tijekom vikenda za režimsku srbijansku televiziju TV Pink izjavio da je Srbija uputila prosvjednu notu europskoj povjerenici za obrazovanje Mariji Gabriel zbog toga što je na web stranicama Komisije, u Kutku za učenje (Learning Corner), objavljeno da je Nikola Tesla “čuveni Hrvat”.

Na interaktivnoj karti svih država članica Europske unije, u informacijama o Hrvatskoj danas se može vidjeti da je Dačićevoj intervenciji udovoljeno. Nema spomena Tesle.

Nikola Tesla ROĐEN U SMILJANU U tome i protiv Hrvata? U Srbiji zavladalo oduševljenje, a glavni razlog je Nikola Tesla!

No, u istom tom Komisijinom Kutku za učenje, samo na drugoj URL adresi, među vijestima o tome što se u Kutku može pronaći, ostala je ilustracija koja pokazuje kako je engleska verzija informacija o Hrvatskoj izgledala prije Dačićeve intervencije. U toj ilustraciji i dalje možete pročitati kako je “famous Croatian Nikola Tesla…” 

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Dinamo i Rijeka sastali se u 24. kolu HT Prve lige
NAZIVAJU GA BJEGUNCEM
Zoran Mamić zbog ovoga nije dobio državljanstvo u UAE? 'Osjetljivi su na to!'
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Nikša Bratoš pružio pogled iza scene velike glazbene karijere i otkrio kako se živi od glazbe u Hrvatskoj
  • vlada1:

    Nek si uzmu Teslu samo nek vrate Severinu Kojić i Nikolinu Ristović.

  • djoko1389:

    Ban Josip Jelačić je po toj logici čuveni Srbin

  • pady26:

    Po hrvatskoj logici rimski car Konstantin koji je rođen u Nišu i ostalih 17 rimskih imperatora koji su rođeni na teritoriji Srbije su Srbi.