Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više od 50 incidenata

Erjavec: Hrvatski jednostrani potezi nisu šala, krši se suverenost Slovenije

Karl Erjavec
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/3
17.07.2017.
u 21:17

Očekujem da će na to reagirati Europska komisija kad je o tome obavijestimo, kazao je Erjavec.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec u ponedjeljak je kazao da ovaj tjedan očekuje "ozbiljnu raspravu" u okviru vladajuće koalicije o "jednostranim potezima Hrvatske" u Piranskom zaljevu, odnosno Savudrijskoj vali i da bi vlada Mire Cerara o tome trebala obavijestiti Bruxelles.

"Hrvatski jednostrani potezi nisu šala, to je neposredno kršenje suverenosti Slovenije i schengenskog prostora u Piranskom zaljevu", kazao je Erjavec tijekom sastanka europskih ministara vanjskih poslova u Bruxellesu, kako ga citira Slovenska tiskovna agencija STA.

Slovenija će, kako je najavio, o preko 50 "incidenata" koje je od donošenja presude arbitražnog suda prije 15-ak dana počinila Hrvatska poslati pismo Europskoj komisiji.

"Nakon što je donesena arbitražna odluka došlo je do 52 jednostrana incidenta od strane Hrvatske, pri čemu je od izuzetne važnosti da to nije samo kršenje međudržavne granice nego i povreda schengenske granice i kršenje pravnog poretka EU-a", kazao je Erjavec, dodavši kako više nema smisla o incidentima prosvjedovati kod hrvatske vlade nego bi o svemu trebalo obavijestiti Bruxelles.

"Hrvatski jednostrani potezi nisu šala nego ozbiljna stvar, očekujem da će na to reagirati Europska komisija kad je o tome obavijestimo", kazao je Erjavec koji od vlade očekuje službeno očitovanje i pismo za Bruxelles.

"Na te stvari više nema smisla svaki put upozoravati Zagreb i slati diplomatske note", naglasio je slovenski šef diplomacije.

Komentara 40

MA
marsovac
22:32 17.07.2017.

trebali bi jednom posteno pokazati zube , i sa tim im pokazati da bi mogli ici u Trst bez da idemo preko slovenije. Nazalost ovi nasi djozluci stalno nesto prkenjaju i nemaju nikakvoga stava,....a slovenci to iskoristavaju do bolova.

Avatar Idler 3
Idler 3
23:29 17.07.2017.

A jel im buš prijavil i kak ste se povukli sa Sv. Gere....il ipak niste ?!

IN
inbox
22:33 17.07.2017.

kakva odvratna i ljigava faca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije