Naslovnica Vijesti Svijet

Erdogan: Ne možete jednako tretirati žene i muškarce

Naša religija jako drži do majčinstva. Feministice to ne razumiju, rekao je Erdogan
24. studenoga 2014. u 23:30 22 komentara 1838 prikaza
Recep Tayyip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako se žene i muškarce ne može tretirati jednako te je optužio feministice za odbacivanje majčinstva, prenosi BBC.

- Ne možete staviti žene i muškarce na istu poziciju - rekao je Erdogan na sastanku u Istanbulu. - To je protuprirodno.

Erdogan je ovaj put rekao kako se na radnom mjestu ne može jednako tretirati muškarca i trudnu ženu, te da žene ne mogu raditi iste poslove kao muškarci jer su nježnije.

- Naša religija jako drži do majčinstva. Feministice to ne razumiju, one odbacuju majčinstvo - rekao je Erdogan. Naglasio je kako žene treba poštivati kao i muškarce, ali im ne treba jednakost.

Erdogan je inače često na udaru kritika zbog kontroverznih izjava o ženama. Već ih je pozivao da rode troje djece te je istupao protiv pobačaja i carskog reza.

>> Erdogan poput sultana izgradio Bijelu palaču s tisuću soba i bunkerom

>> Turčin Halit ima 32 djece s četiri supruge

Digitalna komora
JESTE LI ISPROBALI
HGK: Naša Digitalna komora sada nudi sve bitne informacije za pokretanje poslovanja
  • mojski5:

    zasto da ne !?..u toaletu zajedno...zena moze i da radi teske poslove a muskraci bi trebalo doma i da doje bebe...zene mogu i da boksuju sa muskracima..ja doista ne znam zasto ne bi bilo pravedno da klicko boksuje sa nekom zenom ?!

  • suncesmokvemaslina:

    problem je što se žene izjednačavaju s muškarcim kad im treba ,a kad im ne paše onda kažu e to je muški posao,mi smo žene...

  • vjerovnik:

    svakog čovjeka bi se prije svega trebalo tretirati kao OSOBU, pa tek onda sve ostalo, a ma poslu bi profesionalnost trebala biti na prvom mjestu, dakle prvo posao, pa tek onda sve ostalo ... ali to nije tako ... iz ... prikaži još! iskustva mogu reči da žene prve ne žele takav pristup ... one vole biti žene i vole da ih se tako promatra i tretira ... njima je to na prvom mjestu, a sve ostalo im je u biti ne važno