Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navala optužbi

Erdogan: Europa pomaže terorizmu svojom potporom kurdskim militantima

Turkish President Tayyip Erdogan makes a speech during his meeting with mukhtars at the Presidential Palace in Ankara, Turkey, October 26, 2016. Yasin Bulbul/Presidential Palace/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD
Foto: Reuters
1/3
06.11.2016.
u 16:00

Premijer Binali Yildirim izjavio je u nedjelju da HDP financira terorizam te da će onaj koji našteti svojoj zemlji platiti za to

Turski predsjednik Tayyip Erdogan optužio je u nedjelju Europu da pomaže terorizmu svojom potporom Radničkoj stranci Kurdistana (PKK) i rekao je da ne mari ako ga Europa zove diktatorom zbog njegova obračuna s tom kurdskom militantnom skupinom i njezinim simpatizerima, dok je turski premijer upozorio da će svatko tko našteti svojoj zemlji za to i platiti.

"Europa kao cjelina pomaže terorizmu. Iako su proglasili PKK terorističkom organizacijom, to je jasno... Mi vidimo kako PKK djeluje slobodno u Europi", kazao je Erdogan. Također je istaknuo da je svaki komad oružja zaplijenjen od militanata PKK-a došao sa Zapada.

"Nije me briga ako me zovu diktatorom ili kako god, to uđe u jedno uho i kroz drugo izađe. Važno je kako me zove moj narod", kazao je.

Turska je izazvala međunarodne kritike nakon što je u petak uhitila čelnike prokurdske stranke HDP, druge po veličini oporbene stranke u parlamentu, u sklopu teroriastičke istrage. Vlada optužuje HDP za veze s PKK-om, što stranka odbacuje. HDP je najavio u nedjelju djelomičan bojkot parlamenta zbog tih uhićenja.

Erdogan je rekao da će zastupnici koji se ponašaju kao teroristi tako biti i tretirani. Ustvrdio je da je tursko pravosuđe neovisno i da nitko, uključujući njega, nema pravo niti ovlasti da se miješa u sudski postupak.

Premijer Binali Yildirim izjavio je u nedjelju da HDP financira terorizam te da će onaj koji našteti svojoj zemlji platiti za to. "Godina smo vas pozivali da kažete da ste protiv terorra i terorističkih organizacija. Vi niste slušali... Godinama su teorizmu prebacivali novac koji smo slali općinama", kazao je Yildirim.

"Tko god naškodi ovoj zemlji za to će i platiti, nema druge. Ne samo oni koji bombardiraju i palwe nego i oni koji podržavaju teror", istaknuo je.  

>> Urednik C. Dündar: Europa Erdoğanu dopušta islamističko-fašistički režim

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar jumanji
jumanji
16:45 06.11.2016.

i to nama veli Adolf s Bosporusa😂

Avatar Cinco
Cinco
19:03 06.11.2016.

Naprijed Kurdi! Biji Kurdistan!

ZG
zg223
21:05 06.11.2016.

tako i treba.kao sto ti dajes lovu isilu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije