Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvaranje granica

Epidemiologinja: Dolazak stranaca nas dovodi do toga da budemo još oprezniji

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/4
16.05.2020.
u 20:10

Svi podaci se uzimaju kako bi se oni imali za kasnije. Sve te osobe dobivaju letak s uputama tako da znaju što se od njih očekuje kada ulaze u zemlju, kazala je Đulija Malatestinić, predsjednica Stožera za zarazne bolesti Primorsko-goranske županije

Đulija Malatestinić, predsjednica Stožera za zarazne bolesti Primorsko-goranske županije otkrila je postoji li opasnost da se otvaranjem granica i popuštanjem epidemioloških mjera razbukta zaraza.

"Podaci se uzimaju kako bi imali kontrolu nad ovom situacijom i dolaskom turista, svjesni da moramo dopustiti ovu cirkulaciju. Svi podaci se uzimaju kako bi se oni imali za kasnije. Sve te osobe dobivaju letak s uputama tako da znaju što se od njih očekuje kada ulaze u zemlju", izjavila je epidemiologinja za Dnevnik.hr.

Epidemiologinja upozorava kako mjesta zadovoljstvu ima, ali ne i opuštanju. 

"Imamo dvostruko manji broj novooboljelih od prosjeka u RH. Ovi dobri rezultati nisu došli slučajno. U našoj populaciji nema slobodne cirkulacije virusa. Ovo je izazov za struku. Dolaskom osoba iz stranih zemalja, to nas dovodi do toga da budemo još oprezniji, još budniji", kazala je.

Za sada su Hrvatska i Slovenija jedne od rijetkih europskih država koje su popustile epidemiološke mjere za svoje državljane, ali i strance. Epidemiologinja otkriva kada će to učiniti druge nama turistički zanimljive države poput Italije, Austrije, Njemačke?

"Vjerujem da od lipnja možemo očekivati pojačan dolazak tih gostiju, pa i onda našu budnost i aktivno ponašanje svih onih koji provode epidemiološke mjere", kazala je. 

Komentara 6

IM
Immanuell
21:12 16.05.2020.

Gospođa govori o budnosti........ Kad pustš strance da uđu ostaje ti samo lutrija. Nema tu nikakve više budnosti i pažnje. Imat ćemo sreće ili ne. Uglavnom, bit će puno neugodnije boraviti na moru ove godine bez obzira na manji broj stranih gostiju.

DU
Deleted user
22:03 16.05.2020.

Prebrzo je ovo krenulo jer glad za novcem ne priznaje opasnost koja još nije minula !!!

Avatar mrljobrljo
mrljobrljo
20:44 16.05.2020.

bravo za adz i našeg dragog i pametnog vođu.fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije