Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Oprostite zbog ovoga'

EMSC otkrio iznenadni razlog kašnjenja obavijesti o potresu: 'Oživljavali smo ga'

Earthquakes for mobile - aplikacija za praćenje potresa
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
14.01.2023.
u 15:02

"Ali vi ste ponovno oborili rekord. Prikupili smo 5500 prijava unutar prvih 5 minuta nakon potresa M2,7-M3! Vjerojatno bismo iz prijava mogli vidjeti promjene u gustoći naseljenosti u Zagrebu. Hvala na povjerenju i čuvajte se", napisali su na Twitteru.

Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) postalo je prvo mjesto za brojne Hrvate da provjere jačinu potresa. Stoga ni ne čudi da su im Hrvati pohrlili jutros kad se dogodio potres jačine 2.9 s epicentrom devet kilometara sjeverno od Zagreba. No, mnoge je iznenadilo to što je EMSC kasnio s obavijesti. Nije trebalo dugo čekati da se EMSC ispriča za to i otkrije koji je bio razlog kašnjenja.

 

"Našim prijateljima i korisnicima u Zagrebu. Kad je posljednji potres zatresao grad prije 40 minuta, oživljavali smo našeg Twitter bota koji je odlučio uzeti slobodan vikend! To objašnjava kašnjenje naše objave! Oprostite zbog ovoga", navode i dodaju kako su Zagrepčani oborili rekord.

"Ali vi ste ponovno oborili rekord. Prikupili smo 5500 prijava unutar prvih 5 minuta nakon potresa M2,7-M3! Vjerojatno bismo iz prijava mogli vidjeti promjene u gustoći naseljenosti u Zagrebu. Hvala na povjerenju i čuvajte se", napisali su na Twitteru.

Imaju li građani razloga za brigu, otkrio je za Večernji list ugledni znanstvenik i seizmolog Krešimir Kuk.

"Potres koji se dogodio jutros je bio slab. Radi se o epicentralnom zagrebačkom području gdje smo imali posljednjih godina već seriju potresa. S toga nam današnji potres, a bilo je i nekoliko slabijih ovih dana, ne čini neko iznenađenje", ispričao nam je seizmolog. Više o tome što je rekao, pročitajte OVDJE.

VIDEO: Kune možete trošiti još danas, a velika promjena građane čeka od sutra na bankomatima

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:31 14.01.2023.

Cemu ono EMSC sluzi? Po cemu bi drustvo osjetilo kad ih ne bi bilo? Ne bi imali kome prijaviti "dobro je zatreslo", pa da EMSC to proslijedi Vecernjem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije