Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz jamčevinu

Egipatski sud nakon 407 dana zatvora oslobodio dvojicu novinara Al Jazeere

Zatvoreni novinari Al Jazeere
Foto: Reuters/ PIXSELL
12.02.2015.
u 12:55

Dvojica novinara u zatvoru su provela 407 dana, a zatvoreni su nakon što su optuženi za navodnu suradnju s Muslimanskom braćom

Egipatski sud odredio je puštanje dvojice novinara Al Jazeere, Bahera Mohameda i Mohameda Fahmyja, na slobodu uz jamčevinu.

Dvojica novinara u zatvoru su provela 407 dana, a zatvoreni su nakon što su optuženi za navodnu suradnju s Muslimanskom braćom, pokretom koji je proglašen nelegalnim u Egiptu.

Mohamed i Fahmy su uhićeni 29. prosinca 2013. zajedno s Peterom Gresteom u Kairu, gdje su izvještavali o situaciji u zemlji nakon svrgnuća predsjednika Muhameda Mursija. Greste, dopisnik Al Jazeere za istočnu Afriku, pušten je iz zatvora nakon 400 dana te je deportiran iz Egipta.

Podsjetimo, Fahmy je osuđen na sedam, a Mohamed na 10 godina zatvora.

>> Trojica novinara Al Jazeere već su godinu dana u egipatskom zatvoru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije