Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKINULI DOVOD KISIKA

Dvojac koji je prerezao kabele u riječkom KBC-u završio u istražnom zatvoru

Rijeka: Obilazak novoopremljenih smještajnih kapaciteta za COVID bolesnike
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
08.12.2020.
u 23:03

Kako je izvijestilo Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci, 34-godišnji hrvatski državljanin i 29-godišnji državljanin Kosova se terete za krađu i dovođenje u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Dvojici muškaraca, osumnjičenih da su presjekli kabel strujnog napajanja kompresora za zrak na jednom od Covid odjela u KBC-u Rijeka, određen je jednomjesečni istražni zatvor, doznaje se u utorak u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Odluku je, radi sprečavanja ponavljanja kažnjivog djela, donio istražni sudac Županijskog suda u Rijeci temeljem prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci. 

Kako je izvijestilo Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci, 34-godišnji hrvatski državljanin i 29-godišnji državljanin Kosova se terete za krađu i dovođenje u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sumnjiči ih se da su 7. prosinca, između 2 sata i 3,10 sati noću, u krugu Kliničkog bolničkog centra Rijeka, isjekli izolaciju, a potom i više vodova električne energije. Time su, navodi ODO, prekinuli opskrbu električnom energijom uređaja koji reguliraju protok zraka u respiratore za pacijente koji boluju od Covida-19, te doveli u opasnost 20 pacijenata. To su učinili kako bi ukrali kabele.

 

>> VIDEO Građani se opraštaju od dobrog duha Novog Zagreba: Križan Pavić (37) izgubio je bitku s koronavirusom

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Tombstone
Tombstone
02:32 09.12.2020.

A kormilar? Tesko da ce dvojac bez kormilara ici u "nabavku" zice makar je bez PDVa. No kormilari u Rijeci su zasticeni vec 70ak godina

ZG
zg1985
07:25 09.12.2020.

terorizam

Avatar TheJack
TheJack
23:41 08.12.2020.

Ono sto meni nije jasno jest kako su uspjeli presjeci vodove pod naponom? Za tako nesto valja biti dobro obucen, te imati specijalan alat!! S obzirom na medjumurskokosovarsku agendu, vrlo sumnjam u gore navedeno. Prije ce biti da su krali bakarne vodice sa spulne, kompresor zbog neodrzavanja riknuo, a sve se lijepo slozilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije